Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου και η παρέλαση στο Ληξούρι

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012 16:28

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου και η παρέλαση στο Ληξούρι

Με κάθε επισημότητα όπως κάθε χρόνο έτσι κι φέτος γιορτάστηκε η επέτειος του «ΟΧΙ» στο Ληξούρι. Ρεπορτάζ: Μάκης Μοσχόπουλος – Μαρία Μουρελάτου Στο ιερό ναό του Παντοκράτορα τελεστικέ η θεια λειτουργία χοροστατώντας των ιερέων Χ. Μαρκέτου και Γ. Σφαελου. Το παρών έδωσαν η πολιτική ηγεσία του τόπου μας, αντιπροσωπείες σχολείων, εκπρόσωποι κομμάτων, ο διοικητής του ΑΤ Ληξουρίου, πυροσβεστική, Λιμενικό, εθελοντές Σαμαρείτες, και πολλοί άλλοι. Μετά το πέρας της δοξολογίας ο Αδημαρχος Παλικής Ε. Θεοφιλάτος απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό και τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η εκπαιδευτικός κα Άννα Παρίση. Εν συνεχεία έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων.

Η μαθητική παρέλαση

Με τη φιλαρμονική σχολή Ληξουρίου άνοιξε και η μαθητική παρέλαση, η οποία για πρώτη φορά σήμερα παιάνισε το εμβατήριο «στα κανόνια» του αείμνηστου Δ. Λαυράγκα την ώρα που περνούσαν από μπράτσα μας οι εθελοντές Σαμαρείτες.

Οι περισσότεροι μαθητές δεν έστρεψαν το κεφάλι προς τους επισήμους, ενώ τα αγόρια του γυμνασίου το έστρεψαν προς την αντίθετη κατεύθυνση. Επίσης στην παρέλαση συμμετείχε και το 1ο σύστημα ναυτοπροσκόπων Ληξουρίου.

Δείτε φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις της 28ης στο Ληξούρι

{phocagallery view=category|categoryid=257|limitstart=0|limitcount=0}




00 inkefalonia general ad 300X250