Στο «μικροσκόπιο» του κλιμακίου της Διεθνούς Αμνηστίας, τα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς (εικόνες)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2019 15:32

Στο «μικροσκόπιο» του κλιμακίου της Διεθνούς Αμνηστίας, τα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς (εικόνες)

Κλιμάκιο βρέθηκε στο Αργοστόλι 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα διαλέξεων του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς συνάντηση , από το κλιμάκιο της Διεθνούς Αμνηστίας, τόσο των πολιτών όσο και των φορέων που άπτονται άμεσα επί του θέματος.

Εισηγητές της σημερινής συνάντησης ήταν η κυρία Λία Γώγου (ερευνήτρια της Διεθνούς Αμνηστίας), η κυρία Βάσω Βουτσινά (πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων του νοσοκομείου), καθώς και ο κύριος Κώστας Τσιμάρας (Γενικός Γραμματέας του Σωματείου των εργαζομένων του νοσοκομείου).

Την εισήγηση ξεκίνησε η κυρία Γώγου τονίζοντας τον αντίκτυπο της οικονομικής κρίσης τόσο στους ασθενείς όσο και στους εργαζόμενους στο νοσοκομείο.

Στόχος της είναι μέσα από την συνάντηση να καταγραφούν τα σοβαρά προβλήματα που πλήττουν το κομμάτι της υγείας στον τόπο μας και πραγματοποιώντας τη συγκεκριμένη έρευνα, να κάνουν τις απαραίτητες συστάσεις και να κινητοποιήσουν τις ευρωπαϊκές αρχές μέσα από καμπάνιες με σκοπό να αλλάξουν νομοθεσίες στις ελληνικές αρχές και στην ευρωπαϊκή ένωση.

Η κα Βουτσινά στην εισήγησή της αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην έλλειψη και υποστελέχωση προσωπικού του νοσοκομείου Κεφαλονιάς. Σε ερώτηση της ερευνήτριας της Διεθνούς Αμνηστίας «τί θα αλλάζατε αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο» η κυρία Βουτσινά απάντησε «δυστυχώς όλα. Πρώτα απ’ όλα την ενδυνάμωση του προσωπικού και έπειτα τις δομές. Να ανοίξουν οι δομές που είναι κλειστές και να υπάρξει εκσυγχρονισμός ως προς τον τεχνολογικό εξοπλισμό».

Εν συνεχεία, ο κ Τσιμάρας τόνισε την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κτίριο του νοσοκομείου έπειτα από τους σεισμούς του 2014, υπογραμμίζοντας ακόμη και των κίνδυνο της ηλεκτροπληξίας του προσωπικού σε ορισμένα σημεία, από τα οποία περνούν σωληνώσεις που διαρκώς στάζουν.

Στο τέλος της συνάντησης ο λόγος δόθηκε προς το κοινό για να ακουστεί η φωνή των πολιτών και να επισημάνουν προβλήματα που έχουν οι ίδιοι βιώσει στο παρελθόν όσον αφορά την υγειονομική τους περίθαλψη.
Δυστυχώς όμως η προσέλευση σε ένα τέτοιο θέμα μείζονος σημασίας για το νησί μας , δεν ήταν η αναμενόμενη.

Η κυρία Λία Γώγου τέλος επεσήμανε ότι είναι διαθέσιμη να συζητήσει τους προβληματισμούς των πολιτών που ενδιαφέρονται, κατόπιν προσωπικής συνάντησης, αλλά και στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Χριστίνα Αντωνίου

DSC 0004DSC 0007DSC 0008DSC 0010DSC 0011DSC 0013DSC 0017DSC 0019DSC 0023




00 inkefalonia general ad 300X250