«Άγριο πέσιμο» Παλικισιάνων στον Δήμαρχο Κεφαλονιάς για την μη αποκατάσταση από τους σεισμούς! «Πέρασαν πέντε χρόνια, δεν υπάρχει πλέον δικαιολογία» (video)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019 23:43

«Άγριο πέσιμο» Παλικισιάνων στον Δήμαρχο Κεφαλονιάς για την μη αποκατάσταση από τους σεισμούς! «Πέρασαν πέντε χρόνια, δεν υπάρχει πλέον δικαιολογία» (video)

Παράσταση Διαμαρτυρίας σε Δημαρχείο και Περιφερειακή Ενότητα για τις «πληγές» που παραμένουν ακόμα ανοικτές . 

«Πέντε χρόνια από τους σεισμούς δεν υπάρχει πλέον δικαιολογία. Κάντε κάτι για την περιοχή μας, την έχετε εγκαταλείψει στην μοίρα της» αυτά ήταν τα λόγια που «στιγμάτισαν» την σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας των Παλικισιάνων σε Δημαρχείο και Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς και Ιθάκης. 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής – Ελευθερία Κουλουριώτου

Την κινητοποίηση – παράσταση διαμαρτυρίας- οργάνωσε ο Επαγγελματικός, Βιοτεχνικός & Εμπορικός Σύλλογος Πάλλης, έχοντας στο πλευρό του και μαθητές από το ΓΕΛ Ληξουρίου που εξακολουθούν μετά από πέντε χρόνια να κάνουν τα μαθήματά τους σε παραθαλάσσιές αίθουσες κοντέινερ, αλλά και κατοίκους της περιοχής.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Διονύσης Περδίκης, ανέφερε ένα ένα τα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή και που θα έπρεπε να έχουν λυθεί στα πέντε χρόνια από τους σεισμούς του 2014.

«Εμείς εδώ ήρθαμε να σας επισημάνουμε τα προβλήματα και να σας υπενθυμίσουμε ότι δεν έχουν λυθεί. Μη κάνετε μπαλάκι τις ευθύνες» ήταν τα λόγια του προς τον Δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση, ο οποίος έλεγε και ξανάλεγε να ψάξουν τις ευθύνες και στην Περιφέρεια και την Βουλευτή.

«Δεν μας νοιάζει να μου πείτε φταίει αυτός ή εκείνος φταίει,  εμάς μας νοιάζει που δεν γίνονται πράγματα στην πόλη μας και την περιοχή μας» ήταν τα λόγια ενός άλλου κατοίκου της περιοχής της Παλικής.

Κατά την διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας, στην οποία παρευρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Παλικής Γιώργος Κατσιβέλης, υπήρχαν στιγμές έντασης, με τους επαγγελματίες να πιέζουν τον Δήμαρχο να βρει λύση… «αλλιώς να το κλείσουμε το Δημαρχείο και να σηκωθούμε να φύγουμε» όπως είπε χαρακτηριστικά ένας από αυτούς…

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγή Δρακουλόγκωνα, στον οποίο επίσης κατέθεσαν ερωτήσεις και αιτήματα σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Παλική και τα προβλήματα που συνεχίζουν να υφίστανται.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης ανέλυσε το πόσα χρήματα έχει δώσει η Περιφέρεια στον Δήμο Κεφαλονιάς για να εκτελέσει έργα (οδικό δίκτυο, αποχετευτικό – ύδρευση, σχολεία, Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη, Αγία Μαρίνα Σουλάρων, πολλά χρήματα που ήρθαν από την Περιφέρεια Αττικής για Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο και ΕΠΑΛ Ληξουρίου), ενώ τόνισε ότι παρά τα αλλεπάλληλα αιτήματα προς ΥΠΟΜΕΔΙ , για έργα που το αφορούν και να περάσουν αυτά στην Περιφέρεια ώστε να εκτελεστούν από εκείνη, δεν έχουν ακόμα λάβει καμία απάντηση.

Σε ερώτηση, για το έαν δεν βγει το πλεόνασμα σε Κυβερνητικό επίπεδο, θα δεσμευτούν τα χρήματα που είναι για τα προγραμματισμένα έργα, ο κ. Δρακουλόγκωνας άφησε να εννοηθεί πως και αυτό το ενδεχόμενο είναι πιθανό.

Όσον αφορά το ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις), το οποίο θα φτάσει σε ύψος 45 εκατομμυρίων ευρώ για έργα στην Παλική και θα «τρέξει» σε λίγο διάστημα, αφορά στο φράγμα της νοτίου Παλικής, ανάπλαση παραλιακής Ληξουρίου (Αγιος Σπυρίδωνας – Λεπεδα), οδικά έργα και στην πρόσβαση στην παραλία Πλατιά Άμμος.

Φεύγοντας, οι Παλικισιάνοι αναρωτήθηκαν γιατί τόσο καιρό δεν είχαν επίσημη ενημέρωση από κανέναν, ώστε να ενεργοποιηθούν και αυτοί σε αυτά τα ζητήματα και ζήτησαν να οργανωθεί επίσκεψη στο υπουργείο με παρούσα και την βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης Αφροδίτη Θεοπέφτατου.

Στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης βρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος 

Δείτε παρακάτω βίντεο και εικόνες

https://www.youtube.com/watch?v=IdYsIXK4L90

DSC 0185DSC 0186DSC 0188DSC 0189DSC 0191DSC 0193DSC 0194DSC 0196DSC 0197DSC 0201DSC 0202DSC 0205DSC 0207DSC 0212DSC 0215DSC 0217 1DSC 0217 8DSC 0217 13DSC 0217 16DSC 0217 22DSC 0217 25DSC 0218