Η Σοφία Ζαφειράτου στον Inkefalonia 89,2: «Ήξεραν ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, σε Μικροβιολογικό, Παθολογικό και Χειρουργικό τομέα»

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2018 15:34

Η Σοφία Ζαφειράτου στον Inkefalonia 89,2: «Ήξεραν ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, σε Μικροβιολογικό, Παθολογικό και Χειρουργικό τομέα»

«Ασόβαρη η πρόταση προς τους ιδιώτες γιατρούς για να μπουν στο σύστημα του Οικογενειακού Ιατρού» τόνισε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς 

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς Σοφία Ζαφειράτου, μίλησε στην εκπομπή του Inkefalonia 89,2 «Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή, για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί τόσο στο Μικροβιολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, όσο και στους τομείς του Παθολογικού και Χειρουργικού Τομέα του ίδιου Νοσοκομείου. 

Η κα Ζαφειράτου «έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου», όσον αφορά τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος, τονίζοντας πως: «οι λύσεις είναι προσωρινές εμβαλωματικές και δεν λύνουν το πρόβλημα. Το πρόβλημα λύνεται μόνο με πρόσληψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού. Πλέον οι γιατροί του Νοσοκομείου δεν μπορούν να πάρουν ούτε την νόμιμη άδεια, γιατί δημιουργούνται τρύπες και κενά που δεν καλύπτονται, ή καλύπτονται από άλλες δομές υγείας της Κεφαλονιάς. Έτσι όμως δεν λύνεται το πρόβλημα» τόνισε η κα Ζαφειράτου.

Παράλληλα, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς, αναφέρθηκε στο πρόβλημα που δημιουργείται στο θέμα του «Οικογενειακού Γιατρού» όπως τόνισε: «Από τις 31 Ιουλίου σταμάτησε η συνεργασία γιατρών με τον ΕΟΠΠΥ. Όμως δεν υπήρξε μία διάδοχη κατάσταση πάνω σε αυτό. Ο θεσμός του «Οικογενειακού Ιατρού» θα εφαρμοστεί από τις αρχές του χρόνου, όμως αυτή την στιγμή υπάρχουν μόνο δύο γιατροί στην φόρμα επιλογής, που είναι αδύνατον να μπορέσουν να καλύψουν όλους τους κατοίκους του νησιού. Αυτή την στιγμή οι προτάσεις που γίνονται στους ιδιώτες γιατρούς για να μπουν στο πρόγραμμα του «Οικογενειακού Ιατρού» είναι ... ασόβαρη».




00 inkefalonia general ad 300X250