«Θησέας» το νέο απόκτημα της εθελοντικής ομάδας Δασοπροστασίας Πυλάρου

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 20:39

 Ο «Θησέας» 21/10/2018, με τα στελέχη της Ε.Ο.Π.Π.Πυλάρου

Ο «Θησέας» 21/10/2018, με τα στελέχη της Ε.Ο.Π.Π.Πυλάρου

Πρόκειται για την νέα πυροσβεστική μοτοσυκλέτα!

Για ακόμη μια φορά βρέθηκα στους φιλόξενους χώρους της Εθελοντική Ομάδα Προστασίας Περιβάλλοντος Πυλάρου. Αν και ο σκοπός της επισκέψεως μου ήταν να τους παραδώσω την παρουσίαση του Συστήματος

Προειδοποίησης Στάθμης Νερού «Τρίτων» όπου και έκανα, βρέθηκα αντιμέτωπος με τον «Θησέα»

Πρόκειται για την νέα πυροσβεστική μοτοσυκλέτα, που πέρασε της δοκιμές αξιοπιστίας- κατασκευών, από το μέλος Ε.Ο. κ. Βασίλη Σταμούλη και οδηγητικά από τα μέλη της Ε.Ο.Π.Π.Π.

Το όνομα του «Θησέας», αυτό το νέο δυνατό παλικάρι, είναι μια μηχανή εκτός δρόμου τύπου Εντούρο, μάρκας HONDA 250 κ.ε. αερόψυκτη.

Με πολύ κόπο και αξιοπιστία εγκατέστησαν πάνω σε αυτή υπερκατασκευή: που φέρει δύο INOX κυλινδρικές φιάλες αποθήκης νερού/ έκαστη 15 lt. Μια δίχρονη μηχανή πορθήσεως νερού (ψεκαστική) ανέμη με λαστιχοσωλήνα μήκους 30 μέτρων, ρυθμιζόμενο αυλό εκτόξευσης του υπό πίεση νερού ( με 6 μέτρα εκτόξευση) και τέλος την υδραυλική υποδομή επιλογών τροφοδοσίας νερού από μια ή και από τις δύο φιάλες! 

Εκείνο που πραγματικά με εντυπωσίασε ήταν η στήριξη του εξοπλισμού πάνω στην μηχανή, χωρίς να επηρεάζει καθόλου τη λειτουργία της τόσο σε καλό δρόμο μα και σε χωμάτινες διαδρομές.

Η δε ποσότητα νερού 30 lt, που με άνεση κουβαλά αποσκοπεί στην κατάσβεση των πυρκαγιών μόλις εκδηλωθούν.

Το χρηματικό κόστος ανέρχεται περίπου στις 3.000 ε χωρίς καθόλου να υπολογίζονται τα εργατικά της κατασκευής.
…………………………………………………………………………………………..

this2This3

-Δεν διαπίστωσα μόνο τη χρήση της ως μέσω περιπολίας με αμεσότητα κατάσβεσης που προσφέρει και την ανάγκη έχουμε σε μέσα, για να διαφυλάξουμε το πράσινο του νησιού μας.
-Μα αυτό που όλοι μας διακρίνουμε είναι … το κατασκευαστικό μεράκι ή η ισχυρή θέληση μαζί με τα ευγενή κίνητρα του εθελοντισμού- προσφοράς & αγάπης που έχουν για τον τόπο τους.

Τους αξίζουν όχι μόνο ένα Μεγάλο Ευχαριστώ, αλλά συγχρόνως μας δίνουν αποτελεσματικές εφαρμογές στην πρόληψη & καταστολή των δασικών πυρκαγιών.

Από καρδιάς τους εύχομαι ΚΑΛΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ με το δυνατό παλικάρι της Πυλάρου πλέον «Θησέας»

Με εκτίμηση,

Γεράσιμος Διον. Κουταβάς

Ψηλέας

 




00 inkefalonia general ad 300X250