Τα αιτήματα της κατάληψης των μαθητών στο 1ο ΓΕΛ Αργοστολίου

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018 10:46

Τα αιτήματα της κατάληψης των μαθητών στο 1ο ΓΕΛ Αργοστολίου

 

 Τα αιτήματα της κατάληψης στο 1ο ΓΕΛ Αργοστολίου έκαναν γνωστά οι μαθητές του σχολείου με ανακοίνωσή τους. 

Να σημειώσουμε απο χθες συνολικά επτά σχολεία στην Κεφαλονιά βρίσκονται υπό κατάληψη 

Αιτήματα κατάληψης 1ου ΓΕΛ

Η μαθητική κοινότητα του 1ου ΓΕΛ Αργοστολίου συμμετέχοντας στη συλλογική κινητοποίηση των σχολείων του νομού συνεχίζει σήμερα 31/10/2018 για τρίτη ημέρα την κατάληψη με τα εξής αιτήματα:

1.Απόσυρση πρότασης για το νέο λύκειο με βάση την οποία:
• Καταργούνται οι ενδοσχολικές εξετάσεις και οι μαθητές υποβάλλονται σε διπλή πανελλήνια εξεταση, τόσο για το απολυτήριο λυκείου, όσο και για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
•Το μηχανογραφικό θα κατατίθεται από τους μαθητές ήδη από την Β’ Λυκείου με περιορισμένο αριθμό σχολών, καλώντας τους μαθητές να λάβουν μια τόσο κρίσιμη απόφαση για τη ζωή και το μέλλον τους αρκετά νωρίς, προκαλώντας άγχος και σύγχυση.

2.Εναντίωση στο εξεταστικοκεντρικό σύστημα και την παραμέληση της γενικής παιδείας, τα οποία στερούν από τους μαθητές ουσιαστικές γνώσεις, δημιουργούν κλίμα ανταγωνισμού και ευνοούν την βαθμοθηρία και την παραπαιδεία.

3.Κατάργηση της απόφασης περί συγχώνευσης των τριών τμημάτων της Β’Λυκείου σε δυο τμήματα εξαιτίας των περικοπών των καθηγητών που έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία ενός ασφυκτικού περιβάλλοντος που εμποδίζει την εύρυθμη λειτουργία της τάξης.

4.Συγκοινωνιακή μελέτη για το 1ο και 2ο ΓΕΛ με σκοπό να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα.

5.Υποστήριξη στα υπόλοιπα σχολεία του νομού, τα οποία αιτούνται:
•Επισκευή των σεισμόπληκτων σχολικών συγκροτημάτων.
•Αντισεισμική και αντιπυρική προστασία.
•Κατασκευή οδικού δικτύου (σχολικό συγκρότημα Κεραμειών).
•Επαναχαρακτηρισμός των Μεσοβουνίων και της Πάστρας ως δυσπρόσιτες περιοχές, ώστε να μην καταργηθούν τα σχολικά συγκροτήματα στις προαναφερόμενες περιοχές κάτι που θα δυσκολεύει σε μεγάλο βαθμό τους μαθητές στην καθημερινή τους μετακίνηση.


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250