Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς, Δημήτρης Μαρκάτος στον Inkefalonia 89,2 για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 15:34

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς, Δημήτρης Μαρκάτος στον Inkefalonia 89,2 για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς

 Συνέντευξη στον Inkefalonia 89,2 

Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς, Δημήτρης Μαρκάτος μίλησε στον Inkefalonia Radio 89,2 και την εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή για το ξεκίνημα της νέας σχολικής σεζόν στο Νομό. 

Ο κ. Μαρκάτος τόνισε πως το ξεκίνημα της σεζόν δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στα σχολεία της Κεφαλονιάς, καθώς υπάρχει πληρότητα σε Καθηγητές σε ποσοστό που φτάνει το 94% και αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να φτάσει στο ποσοστό του 100%, αλλά και πληρότητα σε βιβλία σε όλα τα σχολεία του νησιού.

Όσον αφορά το κτηριακό ζήτημα και τις διαμαρτυρίες των καθηγητών του 1ου Κοργιαλενείου Γυμνασίου Αργοστολίου και του Πετριτσείου Γυμνασίου Ληξουρίου, αναφορικά με την μείωση των τμημάτων τους, είπε πως έχει λυθεί το ζήτημα Πετριτσείου και έχουν προωθηθεί τα αιτήματα του 1ου Γυμνασίου Αργοστολίου. Όσον αφορά τα νέα κτηριακά συγκροτήματα που είναι επιτακτική ανάγκη να κατασκευαστούν στην Κεφαλονιά, ο κ. Μαρκάτος τόνισε πως η ΚΤΥΠ (Κτηριακές Υποδομές) θα δημοπρατήσει έως τέλος του χρόνου τις μελέτες για τα σχολικά συγκροτήματα που πρόκειται να επισκευαστούν. Επίσης τόνισε πως τις επόμενες ημέρες θα ελεχθούν από τις επιτροπές που έχουν προκύψει, οι χώροι κατασκευής νέων σχολικών συγκροτημάτων σε Αργοστόλι (χώρος δίπλα από τον κήπο του Νάπιερ) και δύο στο Ληξούρι (κοντά στο ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ και κοντά στο γήπεδο του «Αγίου Αντωνίου»).

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξή του

 


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250