Ληξούρι: «ΟΧΙ» της Λαϊκής Επιτροπής Παλικής στη συγχώνευση των νοσοκομείων

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2012 11:00

Ληξούρι: «ΟΧΙ» της Λαϊκής Επιτροπής Παλικής στη συγχώνευση των νοσοκομείων

Συλλαλητήριο με θέμα τη μη συγχώνευση των νοσοκομείων πραγματοποίησε η ΛΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΛΙΚΗΣ μπροστά από την είσοδο του Δημαρχείου Ληξουρίου την Πέμπτη 4 Οκτώβριου στις 7 το απόγευμα. Ρεπορτάζ: Μαρία Μουρελάτου – Μάκης Μοσχόπουλος

Αρκετός ήταν ο κόσμος που μαζεύτηκε για να πει ΟΧΙ στη συγχώνευση με το ΓΝΝ Αργοστολιού, και στο διαγραφόμενο σταδιακό κλείσιμο του Μαντζαβινάτειου νοσοκομείου Ληξουρίου. Ολιγολέπτους χαιρετισμούς απεύθυναν προς τους συγκεντρωμένους ο Στάθης Τσιβράς, ο πρόεδρος των εργαζομένων των νοσοκομείων Σπύρος Σάκαλης και ο εκπρόσωπος του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταύρος Λυκούδης.

Στην κεντρική ομιλία του ο εκπρόσωπος της ΛΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Βαγγέλης Βαλλιάνος τόνισε: Οι συγχωνεύσεις οργανισμών και φορέων του Δημοσίου, που θα συνοδευτούν με απολύσεις εργαζομένων, αποσκοπούν στην πιο αποτελεσματική υλοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων και γενικότερα της φιλομονοπωλιακής πολιτικής. Η λαϊκή επιτροπή πολύ έγκαιρα, πολύ νωρίς σηκώνει το θέμα της υγείας και του Μαντζαβινάτειου πριν είναι πολύ αργά. Ήδη είχαμε με την κινητοποίηση του λαού την πρώτη μας νίκη. Θορυβημένη η απούσα δημοτική Αρχή κάτω από την κατακραυγή και το βάρος των προβλημάτων αλλά κυρίως γιατί νοιώθει εκτεθειμένη πήρε επιτέλους θέση υιοθετώντας το βασικό πλαίσιο αρχών που βάζαμε σαν επιτροπή δηλ. Να μην γίνει καμία συγχώνευση του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου να υπάρξει αποκλειστικά δημόσιος χαραχτήρας του να μην πληρώνει ο λαός τα 5 ευρώ κ.α.

 Σήμερα ΌΛΟΙ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ότι όσο βρισκόμαστε εδώ όσο κινητοποιούμαστε τόσο δεν θα μπορούν να ακουμπήσουν το μαντζαβινάτειο.
Καλούμε όλους σας σήμερα να επιβεβαιώσουμε την απόφασή μας να παλέψουμε μέχρι το τέλος για την δικαίωση των αιτημάτων μας όπως τα έχει ψηφίσει η προηγούμενη λαϊκή συνέλευσή μας που είναι
1. Να μην γίνει καμία συγχώνευση του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου και κανενός άλλου δημόσιου νοσοκομείου
2. Ανάπτυξη και στελέχωση με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες στο Μαντζαβινάτειο, στο Γ.Ν.Ν. Αργοστολίου και στα Κ. Υγείας του νομού.
3. Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, των ασφαλιστικών ταμείων, των δημόσιων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας
4. Κατάργηση των πληρωμών για εισιτήρια, συμμετοχής σε ιατρικές, εργαστηριακές εξετάσεις και θεραπείες.
5. Κρατική χρηματοδότηση για την εξασφάλιση της συνέχισης και αναβάθμισης των υπηρεσιών «Βοήθεια στο Σπίτι»,
6. Κρατική χρηματοδότηση για την εξασφάλιση της δωρεάν φιλοξενίας στους οίκους ευγηρίας και της νοσηλείας σε νοσηλευτικές, ψυχιατρικές και προνοιακές δημόσιες μονάδες

Τέλος καλούμε το λαό της Παλικής σε μαζική αντίσταση ώστε να σταματήσει το φιλορόισμα μιας σειράς υπηρεσιών και υποδομών στην Παλική που φορτώνουν τους εργαζόμενους με σημαντικό επί πλέον κόστος για την πρόσβαση σε αυτές. Καλούμε το λαό της Παλικής σε περίπτωση που αποτολμήσουν την συγχώνευση να δώσει άμεσα δυναμικό παρόν σε δυναμικές και καθολικές κινητοποιήσεις που επιβάλλεται να γίνουν.
Μετά το τέλος της ομιλίας πραγματοποιήθηκε συναυλία με τους «Κόντρα Τέμπο», τον Διονύση Φραγκόπουλο και τον Δημήτρη Αραγιάννη

Στο σημείο αυτό να πούμε ότι η ΛΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΛΙΚΗΣ είναι μια κίνηση που αποτελείται από συνδικαλιστές, εργαζόμενους και μικροεπαγγελματίες της περιοχής μας. Επίσης, στηρίζεται και από το Σωματείο Οικοδόμων Ληξουρίου. Φιλοδοξεί να κινητοποιεί τους συμπολίτες μας για όλα τα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ




00 inkefalonia general ad 300X250