Στην Κεφαλονιά υψηλόβαθμοι Ιταλοί στρατιωτικοί – Σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια και ενίσχυση της Ελληνοϊταλικής φιλίας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2012 14:41

Στην Κεφαλονιά υψηλόβαθμοι Ιταλοί στρατιωτικοί – Σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια και ενίσχυση της Ελληνοϊταλικής φιλίας

Σημαντική ήταν η επίσκεψη σήμερα το πρωί από τον ακόλουθο Άμυνας της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα κ. Ανδρέα Βενάνζι και τον στρατηγό των Ιταλικών Ενόπλων Δυνάμεων κ. Φλάβιο Μπούτσι, στην αντιπεριφέρεια. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Εκεί στη συνάντηση με τον αντιπεριφεριάρχη κ. Σωτήρη Κουρή, τον αντιδήμαρχο κ. Ευάγγελο Κεκάτο, τον πρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ, κ. Αγγελο Κωνσταντάκη, αλλά και τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφαλονιάς κ. Γεώργιο Χωραϊτη, συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες σχετικά με την αυριανή (3/10) τελετή στο μνημείο των Πεσόντων της Μεραρχίας Ακουι, αλλά και τις όποιες προετοιμασίες για τις εκδηλώσεις μνήμης που θα γίνουν την επόμενη χρονιά στη συμπλήρωση 70 χρόνων από το τραγικό γεγονός.  

Η συζήτηση στην οποία το παρών έδωσαν κα Μπρούνα Ντε Πάολα και Α. Ματιάτου, ενίσχυσε το πλαίσιο της Ελληνοϊταλικής φιλίας, ενίσχυσε το πλαίσιο της Ελληνοιταλικής φιλίας.
Πρόταση για δημιουργία Μουσείου Ειρήνης

Μάλιστα από τη συνάντηση, σημαντική ήταν και η πρόταση που κατέθεσε ο αντιδήμαρχος κ. Κεκάτος, καθώς σε συνεργασία με την αντιπεριφέρεια, προτίθεται να δοθεί στα Φαρακλάτα ένας χώρος για να δημιουργηθεί ένα Μουσείο «Ειρήνης και Φιλίας» μεταξύ των δύο λαών.
Ουσιαστικά, δηλαδή ο δήμος θα παραχωρήσει το οικόπεδο και ένα εγκαταλειμμένο οίκημα και η Ιταλική πλευρά θα πρέπει να κάνει τη μελέτη και αναπαλαίωσή του.

Παρών στη σύσκεψη ήταν και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Φαρακλάτων κ. Δημήτρης Παπαναστασάτος, ο οποίος συμφώνησε σε αυτό το ενδεχόμενο.

Φυσικά για να υλοποιηθεί αυτό χρειάζεται και χρόνο και να ξεπεραστούν και πολλά γραφειοκρατικά προβλήματα τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ιταλία, ωστόσο η πρόταση αντιμετωπίστηκε θετικά από τους εκπροσώπους της ιταλικής πλευράς που θα την μεταβιβάσουν στα ανώτερα κλιμάκια για περαιτέρω επεξεργασία.

Μετά το τέλος, της σύσκεψης ανταλλάχθηκαν συμβολικά δώρα και από τις δύο πλευρές.




00 inkefalonia general ad 300X250