Επιμελητήριο: Παρουσίασε ολοκληρωμένες υπηρεσίες για την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό (VIDEO)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018 13:55

Επιμελητήριο: Παρουσίασε ολοκληρωμένες υπηρεσίες για την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό (VIDEO)

Ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τη βελτίωση της επιχειρηματικότητας στον τουριστικό και τον εμπορικό κλάδο παρουσίασε χθες το απόγευμα το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς σε συνεργασία με την εταιρεία Πληροφορικής KNOWLEDGE.

Από τον Χρήστο Λαμπράκη

Την παρουσίαση έκανε ο κ. Παύλος Μεγαλοβασίλης, ενώ στην αίθουσα βρέθηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σ. Σπαθής , ο Γραμματέας Χ. Καμπανός, καθώς και οι κύριοι Μ. Σιμωτάς , Κ. Πρέντζας αλλά και κ. Δ. Ατσάρος από την Ομοσπονδία Εν. Δωματίων.

  • ONLINE σύμβουλος του επιχειρηματία

Αρχικά παρουσιάστηκε η υπηρεσία online συμβούλου του επιχειρηματία, μέσω ης οποίας ο ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθύνει μια απλή ή μια εξειδικευμένη ερώτηση για να λάβει σε διάστημα λίγων ημερών πλήρη και τεκμηριωμένη απάντηση για το θέμα που τον απασχολεί.
Παράλληλα, η υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα προβολής ερωτήσεων που έχουν ήδη απαντηθεί (δείτε εδώ), χωρίς να απαιτείται εγγραφή χρήστη.


Η πλατφόρμα χωρίζεται στις εξής κατηγορίες :


1) Φορολογιστική ενημέρωση : Η φορολογική βιβλιοθήκη, με όλους τους νόμους καθώς και ημερολόγιο υποχρεώσεων
2) Χρηματοδοτήσεις – Επιδοτήσεις : Όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα , νέα της αγοράς και επενδυτικοί νόμοι
3) Ξεκινώντας μια επιχείρηση : Όλα όσα χρειάζεται ο υποψήφιος επιχειρηματίας για την έναρξη της επιχείρησής του
4) Μεταβίβαση επιχειρήσεων : Όλη η σχετική νομοθεσία με πληροφορίες για εξαγορές , συγχωνεύσεις, τη φορολογία μεταβιβάσεων, το franchising και τη διακοπή λειτουργίας
Ένα αρκετά ενδιαφέρον εργαλείο είναι αυτό της αποτίμησης της αξίας των επιχειρήσεων, το οποίο εξάγει το αποτέλεσμα βασισμένο σε στοιχεία της επιχείρησης όπου θα συμπληρώσει ο ενδιαφερόμενος αλλά και τη μέθοδο προεξόφλησης ταμειακών ροών.

https://youtu.be/-nlWiqY2IJ8

  • Ηλεκτρονική αγορά προϊόντων directmarket.gr


Με τη νέα πλατφόρμα η οποία δημιουργείται κάτω από την «ομπρέλα» του Επιμελητηρίου θα επιτρέπει την παρουσίαση αλλά και πώληση προϊόντων και υπηρεσιών από τους τοπικούς επαγγελματίες, στην Κεφαλονιά, αλλά και κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Πλέον θα δίνεται η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, ακόμη και αν δεν διαθέτουν παρουσία στο διαδίκτυο να αυξήσουν το τζίρο τους μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου, το οποίο στη συγκεκριμένη περίπτωση ξεφεύγει από την παραδοσιακή μέθοδο (αγοραστής – ιστός – επιχείρηση) και περνά σε μεθόδους B2C & B2B.
Πιο συγκεκριμένα, με τις παραπάνω μεθόδους λιανικής και χονδρικής (Business to Customer & Business to Business) υπάρχει συγκέντρωση πολλών προϊόντων σε ένα σημείο (marketplace) και ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να κάνει την επιλογή του/.
Κάθε τοπική αγορά (π.χ. της Κεφαλονιάς) αποκτά μια ξεχωριστή οντότητα στην πλατφόρμα παρουσιάζοντας ομαδοποιημένα ανά περιοχή τα προϊόντα.
Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, ο υποψήφιος αγοραστής θα μπορεί να αναζητά το μέλι της Κεφαλονιάς και να του εμφανίζονται όλα τα προϊόντα από όλους τους παραγωγούς.
Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, μπορούμε να περάσουμε σε μια εποχή όπου η εξωστρέφεια μπορεί να γίνει πραγματικότητα ακόμη και σε επιχειρήσεις που έως πρότινος δεν διέθεταν καμία παρουσία στο διαδίκτυο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι διαθέτουν ιστοσελίδα χωρίς δυναμικό περιεχόμενο (π.χ. καταλογοποίηση προϊόντων , πωλήσεις κλπ) μπορούν να την μετατρέψουν εύκολα σε σημείο πώλησης , κάνοντας χρήση της υπηρεσίας directmarket.
Π.χ. Ένας παραγωγός μελιού που παρουσιάζει απλώς τα στοιχεία του στο melikefalonias.gr θα μπορεί εύκολα και γρήγορα να μετατρέψει την ιστοσελίδα του σε δυναμικό e-shop.

https://youtu.be/s_GuKTPnKok

  • Προβολή τουριστικών επιχειρήσεων


Στον τομέα του τουρισμού δημιουργείται μια ολοκληρωμένη τουριστική πύλη του νομού Κεφαλληνίας, η οποία θα χρησιμοποιεί την γνωστή πλατφόρμα filoxeno.com και θα παρουσιάζει το σύνολο των καταλυμάτων με πληροφορίες σε 8 γλώσσες.
Ο υποψήφιος επισκέπτης μπορεί να κάνει προσαρμοσμένη αναζήτηση των αποτελεσμάτων βάσει κριτηρίων (όπως περιοχή , υπηρεσίες, τιμές κ.α.)
Η κράτηση μπορεί να γίνει τόσο μέσω της πλατφόρμας , όπως επίσης και μετά από σύνδεση με περισσότερες από 20 υπηρεσίες κρατήσεων (όπως το booking ή το aribnb).
Αυτό που ουσιαστικά διαφοροποιεί την τουριστική πύλη filoxeno.com είναι η ενοποιημένη εμφάνιση όχι μόνο της διαμονής αλλά και υπηρεσιών (όπως π.χ. outdoor activities) καθώς και η παρουσία της τοπικής αγοράς.

  • Δωρεάν Channel manager


Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που καλείται να διαχειριστεί ο ιδιοκτήτης ενός καταλύματος είναι η αποφυγή διπλοκρατήσεων και η αποτελεσματικότερη διαχείριση των διαθεσιμότητας σε όλες τις υπηρεσίες.
Το filoxeno.com χρησιμοποιεί τον channel manager BookOnCloud ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα μέλη του επιμελητηρίου Κεφαλονιάς για κάποιο χρονικό διάστημα (τουλάχιστον ένας χρόνος) χωρίς κόστος, για να διαχειρισθούν όλες τις υπηρεσίες που συμμετέχουν.

https://youtu.be/z4NKOZFc6T0

Οι υπηρεσίες είναι διάθεσιμές και από την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου

IMG 20180514 192152IMG 20180514 192444IMG 20180514 192527IMG 20180514 192530IMG 20180514 192657IMG 20180514 193005IMG 20180514 195034IMG 20180514 201755IMG 20180514 202214IMG 20180514 202952IMG 20180514 203206




00 inkefalonia general ad 300X250