Aπεργιακή συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Αργοστολίου

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 07 Μαΐου 2018 12:02

Aπεργιακή συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Αργοστολίου

Το Εργατικό Κέντρο, το Νομαρχιακό Τμήμα Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ και το Σωμ. Εργαζομνένων του Νοσοκομείου καλούν σε κινητοποίηση

Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ 6ης ΥΠΕ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Ήρθαν, είδαν ,απήλθαν.

Όλα καλά λοιπόν.

Το Νοσοκομείο στο Ληξούρι, δήθεν, «δεν κλείνει».

Η λειτουργία της παθολογικής του κλινικής, δήθεν, «δεν αναστέλλεται» (ξέχασαν να μας πουν ότι για να γίνει αυτό κλείνουν αγροτικά ιατρεία και μένει ακάλυπτο από εφημερίες το Κέντρο Υγείας της Σάμης, γιατί μετακινούν στο Ληξούρι τους 2 γιατρούς γενικής ιατρικής που τα κάλυπταν).

Για όλα «φταίνε γιατροί και νοσηλευτές που δεν θέλουν να έρθουν στην Κεφαλλονιά»!!!!.

Φυσικά, μας εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι όλα θα φτιάξουν!!!! Με ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ δεν μας είπαν.

Από την επίσκεψη της ηγεσίας της 6ης ΥΠΕ στα Νοσοκομεία της Κεφαλλονιάς είναι απόλυτα σίγουρο ότι δεν πήραμε ούτε μια απάντηση στο πλήθος των ερωτημάτων που μπήκαν από το λαό των νησιών μας, τους μαζικούς φορείς για την πορεία της υγείας στο Νομό.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ:

  • Το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο στο Ληξούρι το κλείνουν με την παλιά και καλή μέθοδο του «στρίβειν δια του αρραβώνος». Δηλαδή, η μη στελέχωσή του με νέους εργαζόμενους, την ίδια στιγμή που φεύγουν ή έχουν φύγει αυτοί που ήδη υπηρετούσαν, τι άλλο συνιστά παρά μόνο τον βέβαιο θάνατό του και την εγκατάλειψη των κατοίκων της Παλλικής στο έλεος του θεού κυριολεκτικά;
  • Το Γενικό Νοσοκομείο στο Αργοστόλι βρίσκεται ακόμη «εν ζωή» και «αναπνέει» μόνο με το 50% της δύναμής του και αντέχει ακόμη γιατί δέχεται το «φιλί της ζωής» από την εξοντωτική εργασία των λίγων μόνιμων εργαζομένων του (οι οποίοι κάνουν τα πάντα για να λειτουργεί, ακόμα, σε συνθήκες ποινικοποίησης της εργασίας και της ζωής τους) και τους εργαζόμενους ΟΑΕΔ και επικουρικούς για όσο τους έχει (μιας και 16 από αυτούς με σύμβαση ΟΑΕΔ πηγαίνουν για απόλυση λόγω λήξης της σύμβασης).
  • Το κέντρο Υγείας στην Ιθάκη λειτουργεί ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούν τα Νοσοκομεία της Κεφαλλονιάς: από το φιλότιμο των εργαζομένων του.
  • Το ΕΚΑΒ πρέπει να αποκτήσει θεϊκές δυνάμεις για να μπορεί ταυτόχρονα να παραβρίσκεται σε δυο περιστατικά που θα χρειαστούν άμεση βοήθεια και αυτό (στην πράξη και παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις του κ. Διοικητή) με ένα ασθενοφόρο και ένα πλήρωμα στην βάρδια.
  • Η ΜΕΘ παραμένει κλειστή και τα χρήματα της δωρεάς Βεργωτή μετακυλούνται αλλού.
  • Η Ψυχιατρική κλινική του Γ. Νοσοκομείου βρίσκεται μόνο «στα χαρτιά».
  • Καμιά προσπάθεια πλήρους αποκατάστασης των ζημιών που υπέστησαν οι μονάδες της υγείας στο νομό και ιδιαίτερα το Γενικό Νοσοκομείο από τον σεισμό του 2015 δεν έχει γίνει. Η ίδια η διοίκηση αναγνωρίζει τον κίνδυνο Black Out και την πλήρη εγκατάλειψη του παλιού ξύλινου Νοσοκομείου, το απλώς στα σχέδια επί χάρτου καλείται σε περίπτωση σεισμού να εξυπηρετήσει γιατρούς και ασθενείς.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ:

  • Η πολιτική κυβερνήσεων – ΕΕ – κεφαλαίου για την υγεία είναι ιδιωτικοποιήσεις, καταργήσεις – συγχωνεύσεις δημόσιων δομών, λειτουργία όσων απομένουν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, εμπορευματοποίηση, ελαστική εργασία και υποστελέχωση, εντατικοποίηση μέχρις εξόντωσης των γιατρών και του υπόλοιπου προσωπικού.
  • Οι νόμοι των μνημονίων και τα σκληρά μέτρα λιτότητας που απορρέουν, παραμένουν όσες διακηρύξεις περί τέλους τους αν κάνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Είχαν και έχουν αποτέλεσμα τον θάνατο της υγείας που μόνο ως ξαφνικός δεν χαρακτηρίζεται, με τις πιο ευάλωτες ομάδες συνανθρώπων μας να πληρώνουν πανάκριβα το τίμημα.
  • Οι εργαζόμενοι έχουν φτάσει αλλά και ξεπεράσει εδώ και καιρό τα προσωπικά αλλά και τα επαγγελματικά τους όρια, αποτέλεσμα εξαιρετικά δύσκολων εργασιακών συνθηκών και επισφαλών συμβάσεων εργασίας.
  • Δεν είναι «δωρεάν» η υγεία με το 40% των δαπανών υγείας να πληρώνεται άμεσα από την τσέπη του λαού.
  • Το νέο πλαίσιο για την διαμόρφωση των νέων οργανισμών των νοσοκομείων είναι πλαίσιο πλήρως καθορισμένο από τη στρατηγική του κεφαλαίου που υλοποιείται σε όλες τις χώρες με ή χωρίς μνημόνια και εξειδικευμένο από τους μνημονιακούς νόμους. Οι όποιες αλλαγές δεν θα επαναφέρουν στο δημόσιο ΚΑΜΙΑ λειτουργία που έχει δοθεί σε ιδιωτικά συμφέροντα (πχ. σίτιση, καθαριότητα) αλλά αντίθετα θα τις επεκτείνουν. Θα προσαρμόσουν την οργανικότητα, δηλαδή θα τη μειώσουν κι άλλο, στο όνομα της προσαρμογής της στα «στατιστικά δεδομένα λειτουργίας», οδηγώντας Νοσοκομεία όπως της Κεφαλονιάς, σε «θάνατο μέσω οργανισμού».

Όλα αυτά βέβαια όταν ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2018 προβλέπει μείωση των δαπανών για τα δημόσια Νοσοκομεία κατά 29% περίπου, επιχορήγηση του ΕΟΠΠΥ μειωμένη κατά 68% ενώ το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων Υγείας είναι μειωμένο και αυτό κατά 45,31%.

Την ίδια στιγμή όμως η Ελλάδα τηρεί την υποχρέωση να δίνει 2% του προϋπολογισμού της στο ΝΑΤΟ, κλείνει νέες εξοπλιστικές συμφωνίες με ΗΠΑ – Γαλλία κλπ, είναι ο δεύτερος καλύτερος πελάτης όπλων της Γερμανίας από την οποία αγοράζει το 32% των όπλων της.

Καλούμε τα σωματεία του δημοσίου, δίπλα σε όλο το λαό των νησιών μας να δώσει απάντηση στη νέα πρόκληση.

Διεκδικούμε:

  • Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ΓΝΝ Αργοστολιού και το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου, τα Κέντρα Υγείας, τα Αγροτικά Ιατρεία, τις δομές Ψυχικής Υγείας και το ΕΚΑΒ του Νομού.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και του επικουρικού προσωπικού που εργάζονται σήμερα στα Νοσοκομεία.
  • Να λειτουργήσουν όλα τα τμήματα και οι δομές (ΜΕΘ, Ψυχιατρική, χειρουργεία, ΕΚΑΒ, κέντρα υγείας κλπ) με πλήρη στελέχωσή τους.
  • Να σταματήσει η ποινικοποίηση της εργασίας των συναδέλφων.
  • Να υπάρξει αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού του 2014, με πλήρη θωράκιση του κτιρίου και να λυθούν - με όλα τα μέτρα ασφάλειας - τα προβλήματα στο υποσταθμό της ΔΕΗ που είναι στο υπόγειο.
  • Να σταματήσει η «κινητικότητα» των συναδέλφων εντός και εκτός του Νομού.
  • Να επανέρθει η οργανικότητα των δομών υγείας στην προ του 2012 κατάσταση.
  • Να μην προχωρήσει κανένας ντε φάκτο υποβιβασμός και καμιά συγχώνευση - κατάργηση νοσοκομείου.

Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία για όλο το λαό!!

Την Τετάρτη 16 Μάη όλο το δημόσιο να δώσει «παρών» στην παν-δημοσιοϋπαλληλική παγκεφαλληνιακή στάση για την υγεία, από 11 πμ ως 2 μμ.

Όλοι κι όλες στην απεργιακή συγκέντρωση 11πμ στο Νοσοκομείο Αργοστολίου.

Αργοστόλι 6/5/2018

Ο Πρόεδρος

Η Γραμματέας

Διονύσης Γεωργόπουλος

Σοφία Μισαηλίδου

ygeia

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

Όλοι στην κινητοποίηση 16/5 και ώρα 11.00 πμ στο Γενικό Νοσοκομείο Αργοστολίου!

Να μη λείψει κανείς!!

Παρά τις τυμπανοκρουσίες και τους πανηγυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ, το Μαντζαβινάτειο, μετά τις νέες ανακοινώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, έμεινε χωρίς παθολόγο και η 6η ΥΠΕ μετακίνησε τους γιατρούς των αγροτικών ιατρείων της Λειβαθώ για να μπαλώσει τα αμπάλωτα!!

Ας μην τολμήσει κανένας υπηρεσιακός παράγοντας ή τα κυβερνητικά επιτελεία να βγουν να πουν πως είναι προσωρινό μέτρο!

Δεν ξεγελιόμαστε πια!!

Με μπαλώματα θα προσπαθήσουν να λύσουν τα φλέγοντα ζητήματα, δημιουργώντας νέα κενά και προβλήματα!

Φτάνει πια!

Το Ε.Κ.  Κ-Ι έγκαιρα είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου.

Πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά, να απαντήσουμε στη διάλυση, τις προκλήσεις και την κοροϊδία με παγκεφαλληνιακό ξεσηκωμό στις 16 του Μάη ενάντια στις υποβαθμίσεις των  δομών Υγείας στα νησιά μας!

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κάλυψη των αναγκών εδώ και τώρα!!

Συμμετέχουμε στη στάση εργασίας του ΕΚΚΙ 16/5 από τις 9 ως τις 12 το πρωί και δίνουμε βροντερό παρών στη συγκέντρωση 11.00 το πρωί στο χώρο του ΓΝΚ!

Απαιτούμε απο το διοικητή της 6ης ΥΠΕ να είναι παρών, να ακούσει και να δώσει λύσεις στο λαό της Κεφαλονιάς!

Με συμμάχους την ΕΛΜΕ ΚΙ, το Σωματείο Εργαζομένων στα Νοσοκομεία, τους αυταπασχολούμενους γιατρούς, τους αυταπασχολούμενους ΕΒΕ, τους άνεργους, τους αγρότες, τους σπουδαστές και τους μαθητές δίνουμε αυτή τη μεγάλη μάχη, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμά μας στη ζωή!

Να μη λείψει κανείς!




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250