Έκαψαν τον Ιούδα στα Μονοπωλάτα (εικόνες + video)

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 08 Απριλίου 2018 11:41

Έκαψαν τον Ιούδα στα Μονοπωλάτα (εικόνες + video)

Αναβίωσε και φέτος το έθιμο 

Στα Μονοπωλάτα ο Πάτερ Γεωργάτος, με την βοήθεια των Επιτρόπων της Εκκλησιάς, κατέβασε τον Εσταυρωμένο Ιησού και ξεκίνησε η Περιφορά του Επιταφίου στο χωριό.

Με μιά μικρή στάση στην πλατεία, η Ακολουθία του Επιταφίου έφτασε στο Κοιμητήριο και στο γκρεμισμένο Εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου.

Αναβίωσε και φέτος στο χωριό το έθιμο του σπασίματος μποτηδων (εκτός του Ναού λόγω της στέγασης της Εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής σε προκάτ) στα Μονοπωλάτα και ακολούθησε το κάψιμο του Ιούδα. Στο πάνω μέρος του αύλειου χώρου της Εκκλησίας της Αγίας Παρασκευή είχε στηθεί ένας σωρός από ξύλα και ο Λουκάς Ευαγγελάτος άναψε ευχαρίστως την φωτιά για να καεί ο Ιούδας.

Αμέσως ξέσπασε "πόλεμος" κροτιδων ενώ ταυτόχρονα ο κόσμος απολάμβανε τον νόστιμο νηστίσιμο μπουφέ που έστησαν και πρόσφεραν οι γυναίκες του χωριού

Χρόνια Πολλά

Πηγή: Lixouri.gr 

https://www.youtube.com/watch?v=MahCWnb7cQE

ethimo sta monopolata kapsimo tou iouda137ethimo sta monopolata kapsimo tou iouda147ethimo sta monopolata kapsimo tou iouda160ethimo sta monopolata kapsimo tou iouda167ethimo sta monopolata kapsimo tou iouda169ethimo sta monopolata kapsimo tou iouda175ethimo sta monopolata kapsimo tou iouda180ethimo sta monopolata kapsimo tou iouda186ethimo sta monopolata kapsimo tou iouda190ethimo sta monopolata kapsimo tou iouda194ethimo sta monopolata kapsimo tou iouda203ethimo sta monopolata kapsimo tou iouda206




00 inkefalonia general ad 300X250