Το Επιμελητήριο ενημερώνει...

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012 20:33

Το Επιμελητήριο ενημερώνει...

Με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης αυξάνεται κατά 51,2 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός του προγράμματος «Ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων» (Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων» του ΕΣΠΑ 2007-2013).


Με αυτή την αύξηση θα ενταχθούν στο πρόγραμμα ακόμη 3.207 επιλαχούσες προτάσεις που δεν είχαν αρχικά ενταχθεί στο πρόγραμμα λόγω έλλειψης κονδυλίων (Έχουν ήδη ενταχθεί 2.228.)
Επιπλέον, με τις αποφάσεις του Υπουργού Ανάπτυξης:

• Παρατάθηκε η προθεσμία για την υποβολή των δικαιολογητικών για τις ήδη εγκεκριμένες επιχειρήσεις, ώστε να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την τελική τους ένταξη και χρηματοδότηση στο πρόγραμμα.

• Τροποποιήθηκε ο Οδηγός του προγράμματος ώστε οι ενταγμένες επιχειρήσεις να έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν την 1η δόση της αναλογούσας επιχορήγησης έχοντας υλοποιήσει μόνο το 25% του έργου του και όχι το 50% που αρχικά προβλεπόταν,

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα προβλέπει την ενίσχυση του 100%, των δαπανών ίδρυσης εταιρείας, , εξοπλισμού, νομικής και λογιστικής υποστήριξης, αλλά και λειτουργικών δαπανών όπως ενοικίων, λογαριασμών ΔΕΚΟ, αγορά πρώτων υλών και το κόστος κάλυψης μιας θέσης εργασίας.

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου
Μιχαλάτος Θεόφιλος




00 inkefalonia general ad 300X250