Χρηματοδότηση μελετών για σημαντικά έργα στην Κεφαλονιά

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 04 Ιανουαρίου 2018 13:56

Χρηματοδότηση μελετών για σημαντικά έργα στην Κεφαλονιά

Σε Σιμωτάτα, Πόρο και Αργοστόλι

Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης αναφέρει: 

"Χρηματοδοτήθηκαν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων δυο πολύ σημαντικές μελέτες για την αντιπλημμυρική και οδική ασφάλεια της Κεφαλονιάς.

1)μελέτη οριοθέτησης και διευθέτησης ρέματος Σιμωτάτων ποσού 332.000 ευρώ και

2) μελέτη νέας γέφυρας και βελτίωσης επαρχιακού οδικού τμήματος εισόδου του Πόρου ποσού 243.000 ευρώ"

"Tα καλά νέα για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συνεχίζονται: χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το έργο "ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων οδών 21ης Μάϊου και Ριζοσπαστών" με το ποσόν των 1.388.000 ευρώ ,ώστε να ολοκληρωθεί η ανάπλαση του κέντρου της πόλης του Αργοστολίου".

Η ανακοίνωση του ΔΗΜΟΥ

Μετά τις συντονισμένες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και την αμέριστη συμπαράσταση του Περιφερειάρχη Θόδωρου Γαλιατσάτου εντάχθηκαν για χρηματοδότηση οι αναπλάσεις της Οδού Ριζοσπαστών (Φοινικόδρομου) και της 21ης Μαΐου (Πλατεία-Λιμεναρχείο).

Τα δύο έργα με προϋπολογισμό περίπου 1.400.000 ευρώ θα δημοπρατηθούν άμεσα και η ολοκλήρωσή τους προβλέπεται να γίνει εντός 12 μηνών.

Τα ανωτέρω έργα μαζί με το παραλιακό μέτωπο (Κυανής Ακτής) που σύντομα αρχίζει, θα ολοκληρώσουν ένα σύστημα αναπλάσεων που δημιουργεί πλέον μία όμορφη-σύγχρονη και λειτουργική πόλη έτοιμη να υποδεχθεί τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας για μία ανταγωνιστική Κεφαλλονιά στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Τέλος, οι αναπλάσεις του ιστορικού μας κέντρου και του παραλιακού μετώπου θα ολοκληρωθούν με την ανάπλαση της οδού Λαυράγκα που θα χρηματοδοτηθεί με ιδίους πόρους από το Δήμο μας, ενώ το εργοστάσιο επεξεργασίας του νερού της πρωτεύουσας  αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του 2018.

«ΤΟ ΝΕΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ».