Το ΠΑΜΕ για την απουσία του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών από τις κινητοποιήσεις

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012 18:58

Το ΠΑΜΕ για την απουσία του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών από τις κινητοποιήσεις

Η Γραμματεία Κεφαλονιάς – Ιθάκης των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την απουσία του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ-ΚΙ, στην οποία συμμετείχαν Ενώσεις και Σύλλογοι Γονέων – Κηδεμόνων, η Επιτροπή Αγώνα Αναπληρωτών – Ωρομισθίων, καθώς και Μαθητικά Συμβούλια. Η ίδια στάση ακολουθήθηκε με την πλήρη απαξίωση της παράστασης που πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί φορείς και εργαζόμενοι στα γραφεία των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης (Α΄Βάθμιας και Β΄Βάθμιας) και στο Νοσοκομείο Αργοστολίου.

Ούτε παρουσιάστηκε στην παράσταση στην Περιφέρεια για τη στέγαση, τη σίτιση και τη μετακίνηση των συναδέλφων. Όταν ο λαϊκός παράγοντας προσπαθεί να σηκώσει το ανάστημά του και να δράσει ενάντια στην πολιτική ΣΕΒ – ΕΕ – ΔΝΤ - τρικομματικής κυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), διεκδικώντας μέτρα ανακούφισης των μαθητών και των εκπαιδευτικών, η πλειοψηφία του Συλλόγου (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ) περί άλλων τυρβάζει. Αντικειμενικά, βάζει πλάτη στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής που οδηγεί τα σχολεία, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς σε χρεωκοπία. Το ίδιο κάνει και με τη στάση της απέναντι στην απεργία, υπονομεύοντάς την. Σιγοντάρει την προσπάθεια των συνδικαλιστικών ηγεσιών σε ΔΟΕ- ΟΛΜΕ και αποπνέει συμβιβασμό.

Το ΠΑΜΕ θεωρεί σημαντικό για τους συναδέλφους ότι, μέσα από την παρέμβαση των δυνάμεων που έδωσαν το παρών στον αγώνα, επιτεύχθηκε η σίτιση για χαμηλόμισθους νέους δασκάλους και καθηγητές, για αναπληρωτές – ωρομισθίους και όσους μένουν σε νοίκι, στη λέσχη των ΤΕΙ με 1,5 – 2 ευρώ. ΑΜΕΣΑ πρέπει να γίνει η συγκέντρωση των ονομάτων Α΄βάθμιας και Β΄Βάθμιας, προκειμένου να συγκροτηθούν οι λίστες των δικαιούχων.

Σε εξέλιξη είναι και η διερεύνηση από την Περιφέρεια λύσης στο πρόβλημα της στέγασης για τους χαμηλόμισθους συναδέλφους. Ο αγώνας πρέπει να κλιμακωθεί και για τα ζητήματα της μετακίνησης αλλά και για το κορυφαίο ζήτημα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Η Γραμματεία Κεφαλονιάς – Ιθάκης των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καλεί σε κλιμάκωση του αγώνα με καλά σχεδιασμένη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, μπροστά στη λαίλαπα των μέτρων που ετοιμάζεται να καταθέσει η κυβέρνηση. Να αποφασίσει ο ίδιος ο λαός και να προχωρήσει σε ριζική ανατροπή. Κεντρικός άξονας των νέων μέτρων, που θα μείνουν εσαεί, είναι η υλοποίηση της στρατηγικής της ΕΕ και η εξαθλίωση των εργαζομένων για την κερδοφορία του κεφαλαίου. Κόκκινη γραμμή μπορούν να βάλουν μόνο οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα με οργάνωση στους τόπους δουλειάς και κατοικίας, με αντεπίθεση ενάντια στην πλουτοκρατία, στην ΕΕ και στα κόμματα που τους υπηρετούν. Γι αυτό πρέπει να ξεπεράσουν τις συμβιβασμένες ηγεσίες σε όλα τα επίπεδα. Να ανοίξουν το δρόμο στην ανασυγκρότηση του κινήματος και την αντεπίθεσή του.