12 δράσεις απ' την Κοργιαλένειο με την συνεργασία του FUTURE LIBRARY

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012 13:22

12 δράσεις απ' την Κοργιαλένειο με την συνεργασία του FUTURE LIBRARY

Το φετινό καλοκαίρι στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη πραγματοποιήθηκαν 12 δράσεις με την συνεργασία του FUTURE LIBRARY στο πλαίσιο της καλοκαιρινής εκστρατείας 2012, με τίτλο «Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη». Η καλοκαιρινή αυτή εκστρατεία σκοπό είχε την προώθηση της ανάγνωσης, της δημιουργικότητας και της καινοτομίας με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Στις δράσεις της Βιβλιοθήκης συμμετείχαν συνολικά 437 παιδιά 5 έως 15 ετών, 30 ενήλικες, 10 εκπαιδευτές, 7 εθελοντές και το προσωπικό της Βιβλιοθήκης.

Οι εκδηλώσεις αυτές έδωσαν την ευκαιρία στα παιδιά να εξοικειωθούν και να γνωρίσουν την Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη, να γνωρίσουν την πόλη τους με την βοήθεια εκπαιδευτικών – ψυχαγωγικών – κοινωνικών δράσεων, να αναπτύξουν φιλίες και να συνεργαστούν κατά την διάρκεια των δράσεων και των εργαστηρίων που ακολούθησαν

Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται προς τους εκπαιδευτές – εμψυχωτές: κ. Καλλιόπη Λιοσάτου, κ. Μαρία Δήμα, κ. Αφροδίτη Μπάνη, κ. Ιορδάνη Γεμενετζή, τον μαέστρο της Χορωδίας Αργοστολίου κ. Αγγελο Μουρελάτο, καθώς επίσης και την εθελόντρια Αγγελική Δρακοπούλου που ανταποκρίθηκαν με εξαιρετικό ενδιαφέρον στο κάλεσμα της Κοργιαλενείου Βιβλιοθήκης. Επίσης ευχαριστούμε: την υπεύθυνη του ΚΑΠΗ Αργοστολίου κ. Αννα Ζαπάντη, την Διευθύντρια του Ορφανοτροφείου Κεφαλληνίας «Ο ΣΩΤΗΡ» κυρία Μαρία Καγκελάρη, την υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ιδρύματος Παναγή Φωκά Κοσμετάτου κυρία Εμμανουέλλα Ζαπάντη, την υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Κέντρου Ενημέρωσης Κουτάβου κυρία Βασιλική Καραγιάννη, το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Α.Μ.Ε.Α Κεφαλονιάς «Η ΕΛΠΙΔΑ», τον υπεύθυνο του Καλοκαιρινού Αθλητικού Camp Ψυχαγωγίας και Αθλητισμού Ν.Ο.Κ.Ι-Α.Σ.Κ κύριο Λεωνίδα Παπαδάτο, τα μέλη του Συλλόγου Ζωοφίλων Δήμου Αργοστολίου «Ντόρις» και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Κεφαλονιάς.

Για την προσφορά των γλυκισμάτων, των νερών και των αναψυκτικών κατά την διάρκεια των δράσεων ευχαριστούμε το αρτοποιείο Δ. Σπαθής και ΣΙΑ Ε.Ε, Σταμούλης Κυρ. και ΣΙΑ ΟΕ κρεοπαντωπολείο, ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ – εμπορικό κέντρο Κοκκύλια.

Στην υλοποίηση των δράσεων καθοριστικής σημασίας ήταν η συμπαράσταση του προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κεφαλονιάς (Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ) κυρίου Άγγελου Κωνσταντάκη, της ομάδας του και του προέδρου της τοπικής κοινότητας Αργοστολίου κυρίου Λούκα Νιφοράτου.

Ευχαριστούμε την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία FUTURE LIBRARY και το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για την βοήθεια, την συνεργασία και την ενίσχυση της Βιβλιοθήκης της με έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή τελευταίας τεχνολογίας και 130 παιδικά βιβλία τελευταίων εκδόσεων.

Τέλος ευχαριστούμε τα παιδιά και της γονείς του νησιού της που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, εμπιστεύθηκαν και αγκάλιασαν της δράσεις της Κοργιαλενείου Βιβλιοθήκης με εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Ο Πρόεδρος

+Ο Κεφαλληνίας Σπυρίδων




00 inkefalonia general ad 300X250