Ε.Α.Σ.: Οι «κουτσουρεμένες» κοινοτικές Επιδοτήσεις

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017 18:45

Ε.Α.Σ.: Οι «κουτσουρεμένες» κοινοτικές Επιδοτήσεις

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι σε μία περίοδο κατά την οποία οι Ελαιοπαραγωγοί, Αμπελουργοί, Κτηνοτρόφοι, Δενδροκαλλιεργητές, Κηπευτικοπαραγωγοί και Μελισσοκόμοι, πλήττονται από υψηλότατα βάρη σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, τα προβλήματα για τις ντόπιες αγροτικές οικογένειες μεγεθύνονται ακόμη περισσότερο από τις «κουτσουρεμένες» κοινοτικές Επιδοτήσεις.

Η πληρωμή των Επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ πριν από λίγες ημέρες επιφύλασσε μία δυσάρεστη έκπληξη στους ντόπιους Αγρότες οι οποίοι είδαν σημαντικές παρακρατήσεις στην πληρωμή της προκαταβολής της Ενιαίας Ενίσχυσης.

Μάλιστα, σε περιπτώσεις που υπήρχαν οφειλές προς το Δημόσιο (Εφορία, ΕΦΚΑ, ΕΝΦΙΑ κλπ), σε Αγροτικά Δάνεια ή οφειλές προς τον ΕΛΓΑ (εισφορές), οι απώλειες έφτασαν έως και το σύνολο της Επιδότησης αφού συμψηφίστηκαν με τις οφειλές, ουσιαστικά δηλαδή «κατασχέθηκαν» τα ποσά που κατέβαλε ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Παράλληλα, έκτος πληρωμής έμειναν οι Αγρότες που δικαιούνται Επιδοτήσεις έως 250 € ετησίως, καθώς όπως και πέρυσι εξαιρέθηκαν των πληρωμών, ενώ για την επόμενη πληρωμή φαίνεται πως µετατίθενται και όσοι είχαν ζήτηµα µε τον έλεγχο του κριτηρίου του ενεργού γεωργού, καθώς και όσοι χρωστούν συµπληρωµατικά έγγραφα για τις µεταβιβάσεις αγροτικών δικαιωµάτων.   

Για ακόμα μία φορά ο αγροτικός κόσμος των Νησιών μας πλήττεται βάναυσα από τις πολιτικές που εφαρμόζονται εις βάρος του με την ανοχή και τη συναίνεση της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. 

Τόσο η παρακράτηση των Επιδοτήσεων - που αγγίζει σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και το 10% - όσο και οι παράνομες κατασχέσεις που έγιναν στους δικαιούχους, καθιστούν για ακόμα μια φορά τους αρμόδιους φορείς ανίκανους να χειριστούν τις καταστάσεις. 




00 inkefalonia general ad 300X250