Καταγγελία για απρεπή συμπεριφορά στο Μύρτο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012 09:20

Καταγγελία για απρεπή συμπεριφορά στο Μύρτο

Αναγνώστης μας έστειλε την παρακάτω καταγγελία για απρεπή συμπερφορά στον Μύρτο Στις 29 Αυγούστου πήγα με την κόρη μου στον Μύρτο. Μετά από λεπτομερές ψάξιμο, βρήκα μια θέση παρκινγκ κοντά στο μπαρ. Αφού άφησα το αυτοκίνητο όσο άκρη μπορούσα και αφού κατέβηκα, άκουσα κάποιον που βρισκόταν στον χώρο του μπαρ να μου λέει: «Πάρτο από εδώ, γιατί θα σου πάρουμε τις πινακίδες».

Αρχικά δεν έδωσα καμμιά σημασία γιατί θεώρησα πως πρόκειται για «πλάκα». Σε επανάληψη όμως της ... «απειλής»' και με την προσθήκη της έκφρασης «Ελληνικά δεν ξέρεις;;;» κοίταξα καλά καλά μήπως και έβαλα από απροσεξία το αυτοκίνητο σε θέση όπου υπήρχε απαγορευτικό. Δεν υπήρχε ουδεμία σήμανση. Σε απόσταση αρκετά πίσω από αυτό υπήρχαν δυο μαζεμένες μπάρες στη μια εκ των οποίων υπήρχε απαγορευτικό. Μπροστά δε από το αυτοκίνητό μου και κυριολεκτικά κάτω από μόνιμο απαγορευτικό σήμα ήταν άλλο αυτοκίνητο το οποίο εμπόδιζε στην πραγματικότητα την διέλευσή καθώς στο σημείο εκείνο ο δρόμος είναι πολύ στενός.

Βλέποντας ότι αυτός που ... απειλούσε για τις πινακίδες ήταν κάποιος –προφανώς- εργαζόμενος και καθώς δεν υπήρχε κανένας λόγος αφαίρεσης πινακίδων (!!!), δεν έδωσα καμμιά σημασία και αποφάσισα να πάω για μπάνιο.

Στα πέντε περίπου λεπτά άκουσα από τα μεγάφωνα να ανακοινώνουν τον αριθμό του αυτοκινήτου μου με το αίτημα να το απομακρύνω. Αποφάσισα να φύγω για τα ησυχότερα.

Κανείς φυσικά δεν μπορούσε να μου πάρει τις πινακίδες καθώς, αφενός δεν υπήρχε σήμανση, και αφετέρου –απ' όσο γνωρίζω- υπάλληλος του μπαρ δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα... και φυσικά δεν υπήρχε ΚΑΝΕΝΑΣ λόγος (βάσει του Κ.Ο.Κ.) για να μου αφαιρεθούν οι πινακίδες –έστω και από αρμόδιο.

Το ωραίο είναι πως αποχωρώντας με το αυτοκίνητό μου, το κενό που άφησα κατελήφθη –πρόσκαιρα από ό,τι φάνηκε- από δυο αυτοκίνητα που μόλις είχαν αφιχθεί και αμέσως, ο εν λόγω ... «απειλών» με τη βοήθεια ενός άλλου –προφανώς- εργαζόμενου-, ΤΡΑΒΗΞΑΝ και ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΝ τις μπάρες εκεί που προφανώς έπρεπε να ήταν εξαρχής.

Στην πορεία μου δε προς άλλη παραλία ενημερώθηκα πώς είχαν καλέσει την αστυνομία της Σάμης και πως τους είπαν πως το αυτοκίνητό μου εμπόδιζε, γεγονός απόλυτα ΨΕΥΔΕΣ.

Το γεγονός αυτό προφανώς θα συμβαίνει κάθε μέρα. Η συμπεριφορά του εν λόγω ... «απειλούντος» προφανώς θα έχει παραμείνει η ίδια. Η αστυνομία της Σάμης θα δέχεται κάθε τρείς και λίγο κλήσεις για ψευδείς λόγους. Χθες, απλώς, έτυχε να ήμουν εγώ αυτή που δέχθηκε την απειλή περί αφαίρεσης πινακίδων, γεγονός το οποίο καταγγέλω και θεωρώ απαράδεκτο. Οι εκεί εργαζόμενοι οφείλουν:

1. Να ξέρουν πού και πότε αποφασίζουν να τοποθετούν απαγορευτικές πινακίδες και να το τηρούν συνεχώς και με ακρίβεια.

2. Να μάθουν από τον Κ.Ο.Κ. γιατί αφαιρούνται οι πινακίδες από τα αυτοκίνητα και ,

3. Ποιοι έχουν το δικαίωμα να αφαιρούν πινακίδες.

4. Να μάθουν να μην έχουν απότομη και απαράδεκτη συμπεριφορά και να ενημερωθούν πως υπάρχει και ο πληθυντικός αριθμός για να απευθύνονται σε όσους δεν γνωρίζουν.

5. Να πληροφορηθούν πως πληρώνονται από όλους εμάς τους δημότες Κεφαλλονιάς για να υπηρετούν ευσυνείδητα τις θέσεις για τις οποίες έχουν κληθεί να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

6. Να μάθουν τι σημαίνει ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ και πόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας την πλήρη εφαρμογή της.

Ευρυδίκη Λειβαδά




00 inkefalonia general ad 300X250