Κοινή σύσκεψη των λιμενικών αρχών Ιονίου

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017 13:57

Κοινή σύσκεψη των λιμενικών αρχών Ιονίου

Ο… συνωστισμός από λέμβους και τουριστικά πλοία προκαλεί πονοκέφαλο στις Λιμενικές Αρχές.

Αυτό είναι ένα από τα συμπεράσματα που εξήχθησαν στη διάρκεια της ετήσιας προγραμματισμένης σύσκεψης λιμενικών αρχών του Ιονίου, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την 3η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος, η οποία εδρεύει στην Ηγουμενίτσα. Η σύσκεψη έχει μεν εθιμοτυπικό χαρακτήρα, ωστόσο δίνει την ευκαιρία στους εκπροσώπους των Λιμενικών Αρχών του Ιονίου, από τη νησιωτική και τη ηπειρωτική χώρα, να παρουσιάσουν και να αναλύσουν τα πάγια ή τα νέα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν κάθε καλοκαίρι, σε τοπικό επίπεδο, να ανταλλάξουν απόψεις, τεχνογνωσία και εμπειρίες, να αναζητήσουν από κοινού λύσεις για την καλύτερη αντιμετώπιση κάθε προβλήματος στη νέα θερινή περίοδο και βέβαια να λάβουν τη σχετική καθοδήγηση από τον προϊστάμενο της Περιφέρεια.
Το νησί μας εκπροσώπησε ο προϊστάμενος της Λιμενικής Αρχής Ζακύνθου, Νίκος Κοκκάλας ο οποίος, μιλώντας στην ΗΜΕΡΑ, επεσήμανε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ζάκυνθος προσομοιάζουν με αυτά της Κέρκυρας. Πιο συγκεκριμένα, τόσο στη Ζάκυνθο όσο και στην Κέρκυρα καταγράφεται ένας πολύ μεγάλος αριθμός από τουριστικά σκάφη και σκάφη αναψυχής. Το θέμα της ασφάλειας κατοίκων και επισκεπτών, λόγω αυτής της αύξησης, είναι ιδιαίτερα σοβαρό και ο κ. Κοκκάλας τονίζει το πόσο μεγάλη σημασία και ιδιαίτερη προσοχή που δόθηκε, στη διάρκεια της σύσκεψης, στο θέμα αυτό.
Οσο για τις υπόλοιπες λιμενικές αρχές του Ιονίου, η Πρέβεζα και η Ηγουμενίτσα αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη λαθρομετανάστευση, ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο. Σοβαρό είναι και το πρόβλημα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στις περιοχές αυτές. Από την άλλη μεριά, η Κεφαλονιά είναι από τα πιο «ήσυχα» μέρη στο Ιόνιο, ωστόσο αντιμετωπίζει πρόβλημα έλλειψης λιμενικού προσωπικού, το οποίο δεν ξεπερνά τα 20 άτομα –το Λιμεναρχείο Ζακύνθου είναι στελεχωμένο με 41 άτομα. Ο ίδιος ο κ. Κοκκάλας σχολιάζει άλλωστε πως η Ζάκυνθος βρίσκεται σε ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο, κρίνοντας από τις ελλείψεις στο υπόλοιπο Ιόνιο.

εφ. ΗΜΕΡΑ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250