Το... γιοφύρι του Χάρακα!

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017 11:41

Το... γιοφύρι του Χάρακα!

Τουλάχιστον άλλες 15 μέρες... υπομονής για να παραδοθεί η γέφυρα στην κυκλοφορία

Οι μέρες, οι εβδομάδες, οι μήνες περνούν, αλλά ο Χάρακας, παραμένει ακόμα... απροσπέλαστος!

Η γέφυρα του Χάρακα, δεν είναι ακόμη έτοιμη προς παράδοση, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε ημερολογιακά στην 10η Μαϊου, με την τουριστική σεζόν στην Κεφαλονιά να έχει ξεκινήσει. Υπό φυσιολογικές συνθήκες το έργο  θα έπρεπε να έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία εδώ και καιρό.

Η αρχική ημερομηνία που ήθελε να είναι έτοιμος στην 31η Μαρτίου, «μεταφέρθηκε» για... μετά το Πάσχα, εν συνεχεία αρχές του Μάη και πλέον σε ένα ιδανικό σενάριο πάμε για τα τέλη του μήνα. Φυσικά, διότι δυστυχώς στην Ελλάδα ζούμε - δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να μπούμε στον Ιούνιο και να μην έχει παραδοθεί ακόμη...

Τα τελευταία μέτρα στο έργο ... και η εμπλοκή!

Η είναι αλήθεια πως βρισκόμαστε στα... τελευταία μέτρα ενός μαραθωνίου για την ολοκλήρωση του έργου.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, στο ζήτημα υπάρχει μία γραφειοκρατική – οικονομική «εμπλοκή» που παραμένει δυσεπίλυτη και αφορά ποσό 180.000 ευρώ που πρέπει να εκταμιευτούν προς την εταιρία που έχει τους αρμούς διαστολής, ώστε αυτοί να αναχωρήσουν από την Γερμανία με προορισμό την Κεφαλονιά. Τους αρμούς τους περιμένουμε από την Γερμανία, εδώ και αρκετό καιρό, αλλά ακόμα δεν έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Και εδώ είναι το πρόβλημα... 

Αν δεν λυθεί το ζήτημα και δεν έρθουν αυτοί οι αρμοί, που αποτελούν και το βασικό κομμάτι, για την ασφαλή λειτουργία της γέφυρας, το έργο δεν πρόκειται να παραδοθεί και η γέφυρα δεν θα δοθεί στην κυκλοφορία.

Οπότε, για μία ακόμη φορά βρισκόμαστε στο... «περίμενε» με την υπομονή τόσο των επαγγελματιών της περιοχής, όσο και των τουριστών και επισκεπτών που αναγκάζονται να μπουν στην διαδικασία της παράκαμψης μέσα από το Καλόν Όρος να είναι στο ... όριο.

Και όσο η θερμοκρασία θα ανεβαίνει και ο Χάρακας θα παραμένει κλειστός, τόσο είναι σίγουρο ότι και η υπομονή θα αρχίσει να χτυπά στο «κόκκινο».

Γιώργος Χαλαβαζής




00 inkefalonia general ad 300X250