Οι Δωρητές του Γηροκομείου Ληξουρίου από 1-1-2017

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017 13:54

Οι Δωρητές του Γηροκομείου Ληξουρίου από 1-1-2017

Οι δωρεές και οι ευεργεσίες προς το Γηροκομείο του Ληξουρίου συνεχίζονται...


Οι δωρεές και οι ευεργεσίες προς το Γηροκομείο του Ληξουρίου αποτελούν ένα  συγκλονιστικό κεφάλαιο της ιστορίας του γιατί του προσέφεραν την αναγκαία οικονομική βάση για την έναρξη της λειτουργίας του, το στήριξαν δραστικά σε κάθε δυσχέρεια που του επέβαλαν ιστορικά γεγονότα ή φυσικά φαινόμενα, το συνοδεύουν αδιάπτωτα μέχρι σήμερα, όπως αποδεικνύει η νέα αποκατάσταση και ανακαίνισή του στις μέρες μας δαπάναις του Ιδρύματος: «Σταύρος Νιάρχος» και είναι βέβαιο ότι θα εξακολουθήσουν να το στηρίζουν και στο μέλλον.

Ως Φιλανθρωπικό Ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εξ αρχής αντιμετώπισε έντονο το πρόβλημα της βιωσιμότητάς του και είναι αναμφισβήτητο ότι χωρίς την κατ’ έτος επιχορήγηση από την τότε Κοινότητα Ληξουρίου, τις γενναίες δωρεές του αειμνήστου καθηγητή της Ιατρικής και Ακαδημαϊκού Μαρίνου Γερουλάνου, του Γεράσιμου Λιβιεράτου Ραλλάτου και πολλών άλλων, χωρίς τις επιχορηγήσεις του Βαλλιανείου Κληροδοτήματος και τις κληροδοσίες πολλών συμπατριωτών μας θα ήταν αδύνατη η εξασφάλισή της.
Την είσοδο του κτιρίου του Ιδρύματος κοσμούσαν και μετά το πέρας της ανακαίνισής του θα κοσμούν ξανά οι μαρμάρινες πλάκες με εγχάρακτα επάνω τους τα ονόματα των ευεργετών και δωρητών του  κατά την πρώτη πεντηκονταετία της λειτουργίας του και εν ευθέτω χρόνω θα συμπληρωθούν με τα υπόλοιπα. Κοντά σ’ αυτά όμως θα πρέπει να προσθέσουμε νοερά και την στρατιά όλων εκείνων των συμπατριωτών μας που κατέθεσαν ανώνυμα από το πλεόνασμα ή το υστέρημά τους την εξίσου πολύτιμη προσφορά τους σε χρήματα ή σε κάποιο είδος.
Η ευγνωμοσύνη του Ιδρύματος προς όλους τους ευεργέτες και δωρητές του  είναι απέραντη και εκδηλώνεται σε κάθε ευκαιρία. Ιδιαιτέρως για τους τεθνεότες τελείται με δική του μέριμνα ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών τους, το οποίο λειτουργεί και ως αφορμή ανάμνησης των ευεργεσιών τους.
Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι δωρητές του Ιδρύματος τηρώντας το ευαγγελικό: «μη γνώτω η αριστερά σου τι ποιεί η δεξιά σου» δεν επιθυμούν την δημοσιοποίηση του ονόματος και της δωρεάς τους. Επειδή, ωστόσο, εμείς ως Διοικούσα Επιτροπή του Ιδρύματος θεωρούμε ηθική υποχρέωσή μας και την δημόσια έκφραση της ευγνωμοσύνης και  των ευχαριστιών μας προς αυτούς για κάθε χρηματική ή σε είδος προσφορά τους, αποφασίσαμε να ανακοινώνουμε από το blogτου Ιδρύματος κατ’ έτος, αρχής γενομένης από το 2017, μόνο το όνομα κάθε δωρητή ως ελάχιστη έκφραση ευγνωμοσύνης προς αυτούς.

Με αυτό το σκεπτικό, λοιπόν, ως Διοικούσα Επιτροπή του Ιδρύματος: «Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων – Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Ληξουρίου» εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς τους: 

1. Αλεξανδράτου Ευτυχία
2. Αναλυτή Μαρία
3. Βουτσινά Αγγελική
4. Γουλή Πόπη
5. Δαούσης Ιωάννης
6. Κανδηλιώτη Ελένη
7. Βρεφονηπιακός Σταθμός "Καραβάκι"
8. Παπά Κυριακή
9. Κιντή Κατερίνα
10. Κιντή Λόλα
11. ΑΒ Food Market 
12. Λυκούδης Γεώργιος
13. Wood Market Moudilos- Μουδήλος Σπυρίδων & ΣΙΑ Ο.Ε.
14. Mythos catering
15. Ζαχαροπλαστείο Premier
16. Fundador Compania Naviera S.A (Οικογένεια Βεργωτή)
17. Γρηγοράτου Ασπασία
18. Μονοκρούσος Πέτρος
19. Μολφέτας Γεράσιμος
20.  Παλληξουριακός Α.Ο. 
21. Παπαδόπουλος Απόστολος
22. Σκέμπρη Μαρία
 23.  Σύλλογος Σουλαριωτών "Μία Λάκκος"
 24. Χριστοφοράτου Μαρία

girokomeio-lixouriou.blogspot.gr



ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250