ΣΥΡΙΖΑ: Οι πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις, για την Κεφαλονιά, "ξεκλειδώνουν" καθυστερήσεις ..."

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 07 Μαρτίου 2017 11:43

ΣΥΡΙΖΑ: Οι πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις, για την Κεφαλονιά, "ξεκλειδώνουν" καθυστερήσεις  ..."

"Και επιταχύνουν την αντιμετώπιση τους..."Ανακοίνωση απο τον ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς - Ιθάκης 

Οι πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις, που αφορούν στην Κεφαλονιά, ξεκλειδώνουν καθυστερήσεις και επιταχύνουν την αντιμετώπιση τους , είναι:

• Ψηφίστηκε στις 24-2-2017 η ρύθμιση θεμάτων δαπανών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (άρθρο 16) που η εξόφληση τους εκκρεμεί από τους σεισμούς του 2014.

• Ψηφίστηκε στις 24-2-2017 η τροπολογία για τη χρηματική δωρεά της Περιφέρειας Αττικής ( 5 εκ. ευρώ) προς την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την υλοποίηση έργων, μελετών, προμηθειών και υπηρεσιών που αφορούν στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τους σεισμούς του 2014 της περιοχής της Παλικής.
• Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 613/24-2-2017 ) Υπουργική Απόφαση (αριθμ. ΔΑΕΦΚ/ΟΙΚ.403/Α321) που μεταφέρει τη ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑ ΕΓΚΡΙΣΗΣ-ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ-ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ των σχολικών συγκροτημάτων στο Τ.Α.Σ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ (Ληξούρι) .

Β. Δημοσιοποιήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών το πόρισμα της επιτροπής για τη ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ που αποτελεί τεράστιας σημασίας θεσμική αλλαγή και που κατά την ολοκλήρωση της θα υλοποιεί και χωροταξικές παρεμβάσεις σε γνωστές οριακές - ως προς τη λειτουργικότητα τους - περιπτώσεις νησιωτικών και ηπειρωτικών Δήμων.

Ο αγώνας για τη γρήγορη αντιμετώπιση των προβλημάτων της Κεφαλονιάς- Ιθάκης συνεχίζεται.

Αργοστόλι 7-3-2017

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ


Ετικέτες: