Κάτοικοι Παλικής: «Ούτε ένα κυβικό μπαζών εδώ – Θλιβερή και απούσα η Δημοτική Αρχή» - Δρακολόγκωνας: «Ανήθικη απόφαση τα μπάζα στον Άγ. Αντώνιο»

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 11:06

Κάτοικοι Παλικής: «Ούτε ένα κυβικό μπαζών εδώ – Θλιβερή και απούσα η Δημοτική Αρχή» - Δρακολόγκωνας: «Ανήθικη απόφαση τα μπάζα στον Άγ. Αντώνιο»

Οι κάτοικοι της Παλικής, που έδωσαν το παρών στην λαϊκή συνέλευση που έλαβε χώρα χθες το βράδυ στην αίθουσα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, ήταν ξεκάθαροι... «Εδώ δεν πρόκειται να αφήσουμε να πέσει ούτε ένα κυβικό μπαζών».

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Στην κατάμεστη αίθουσα του ΤΕΙ, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς Παναγή Δρακουλόγκωνα, κατέστη και πάλι γνωστό από κατοίκους ότι δεν θα επιτρέψουν σε καμία περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο στην ήδη υποβαθμισμένη περιοχή τους.

Η Δημοτική Αρχή μας θυμάται μόνο στα... αρνητικά!

Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι που δεν έκρυψαν την δυσαρέσκειά τους για την – παντελώς απούσα από την χθεσινή λαϊκή συνέλευση Δημοτική Αρχή-, λέγοντας χαρακτηριστικά, πως «αυτή η Δημοτική Αρχή έχει το Ληξούρι και την Παλική ξεχασμένες περιοχές. Τις θυμάται μόνο όταν θέλει να συμβεί εκεί κάτι αρνητικό».
Επί της ουσίας, χθες οι κάτοικοι έδειξαν ότι δεν προτίθενται να επιτρέψουν να ξεκινήσει η λειτουργία σπαστηροτριβείου στον Αγιο Αντώνιο.

Στην λαϊκή συνέλευση, προήδρευσε υποδειγματικά, το τοπικός σύμβουλος Ληξουρίου, Ανδρέας Μοσχόπουλος, ο οποίος έδινε τον λόγο για ερωτήσεις και τοποθετήσεις τόσο στον κόσμο, όσο και στους αιρετούς που βρέθηκαν εκεί και φυσικά στον Αντιπεριφερειάρχη.

«Το 95% των όσων με ρωτάτε θα έπρεπε να είναι εδώ άλλοι για να τα απαντούν» ήταν τα λόγια του Παναγή Δρακουλόγκωνα, υπονοώντας σαφέστατα την Δημοτική Αρχή και την απουσία αυτής από την συνέλευση.

Δρακουλόγκωνας: «Λάθος απόφαση, ανήθικη απόφαση, αλλά νόμιμη απόφαση τα μπάζα στον Άγιο Αντώνιο»

Ο κ. Δρακουλόγκωνας, αρχικά στην τοποθέτησή του και ως απάντηση για το πώς φτάσαμε μέχρι εδώ τόνισε πως: «Δεν ήταν μία απόφαση που την έβγαλα εγώ ήθελα ή δεν ήθελα. Σίγουρα είναι μία λάθος απόφαση, είναι μία ανήθικη απόφαση, όμως δεν είναι μία παράνομη απόφαση. Όμως ήρθε στα χέρια μου μία και μοναδική αίτηση για τον Άγιο Αντώνιο, από ιδιώτη, μέσω του Δήμου, η οποία είχε πάρει την έγκριση των τεχνικών υπηρεσιών γιατί είχε όλα τα νόμιμα έγγραφα και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Αν φέρνατε μία εμπεριστατωμένη αίτηση για άλλον χώρο στην Κεφαλονιά, τότε βεβαίως να το δούμε και να το συζητήσουμε εκ νέου».

Σε αυτό το σημείο, οι κάτοικοι ζήτησαν από τον κ. Δρακουλόγκωνα αν μπορεί να ανακαλέσει αυτή την απόφαση, ωστόσο στην εξίσωση μπαίνει και ο δήμος Κεφαλονιάς, καθώς μόνο από αυτόν μπορεί να γίνει νέα αίτηση για νέα χωροθέτηση.

Αραβαντινός: «Η μπάλα στο γήπεδο του Δήμου. Ο Αγιος Αντώνιος έγινε νταμάρι»

«Η ...μπάλα είναι στο γήπεδο του Δήμου Κεφαλονιάς. Με την νέα άδεια που δόθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2016, ο χώρος στον Άγιο Αντώνιο, γίνεται χώρος εναπόθεσης μπαζών από όλη την Κεφαλονιά. Ο χώρος του ΧΥΤΑ στην Παλοστή θα μπορούσε να γίνει χώρος φιλοξενίας μπαζών. Ο Δήμος θα μπορούσε να νοικιάσει εκεί τα χαμηλής αξίας χωράφια, ώστε να πάνε τα μπάζα. Με δεδομένο ότι ο Αγιος Αντώνιος γίνεται νταμάρι, θα πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε όλα αυτά με αυτή την λογική» τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης με την παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά» Διονύσης Αραβαντινός ο οποίος υποστήριξε επίσης πως «Συμφωνούμε ως παράταξη με τις βασικές λογικές όπως τις εξέφρασε ο κ. Περδίκης».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος, αναφέρθηκε στο χρόνιο πρόβλημα της εναπόθεσης των μπάζων στην Κεφαλονιά: «Γενικότερα και τα παλιά χρόνια είχαμε μεγάλο πρόβλημα εναπόθεση των μπάζων στην Κεφαλονιά. Τόσο ως Περιφέρεια, όσο και ως Δήμος Κεφαλονιάς, θα πρέπει να υπάρχει ένα πλάνο για το πώς θα διαχειριστούμε αυτά τα μπάζα. Θα ήθελα να ακούσω την άποψη της περιφέρειας για την διαχείριση των μπάζων στην Κεφαλονιά».

Η άποψη για την μεταφορά των μπαζών στην Παλοστή ακούστηκε ως πρόταση και από τον επικεφαλής της «Ενωμένης Τετράπολης» Βασίλη Ρουχωτά και τον σύμβουλο της παράταξής του Σπύρο Σαμούρη.

Σπ. Περδίκης: «Είναι θλιβερή η Δημοτική Αρχή και ψεύτης ο Παρίσης»

Ο Σπυρογιάννης Περδίκης, μίλησε ξεκάθαρα και χωρίς... περιστροφές: «Είναι άδικο αυτό που γίνεται και δεν θα το αφήσουμε έτσι. Αν ξεκινήσει η λειτουργία αυτή, θα δείτε πράγματα που δεν θα τα έχει ξαναδεί η Κεφαλονιά. Δεν πρόκειται να τα αφήσουμε να συμβεί. Και πείτε το σε όλους... Είναι θλιβερή η Δημοτική Αρχή και ντροπή που δεν είναι εδώ σήμερα κανείς τους. Είναι ντροπή τους... Είναι ψεύτης ο Παρίσης. Δεν θα πάει ούτε ένα κυβικό μπαζών στον Άγιο Αντώνιο... Θα πρέπει να τους καλέσετε να ζητήσουν αίτηση για άλλο μέρος... ».

https://www.youtube.com/watch?v=Z_19IHjCK-E

Από την Επιτροπή Φορέων Αγώνα Παλικής, μίλησε ο Δημήτρης Μαντζουράτος, ο οποίος τόνισε πως το θέμα των μπάζων είναι αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι», ενώ ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γκισγκίνης: «Πρέπει να καταγγείλουμε την Δημοτική Αρχή που δεν είναι παρών σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα. Δεν είναι νομικό το ζήτημα είναι πολιτικό. Θα πρέπει να βγάλουμε μία απόφαση ότι δεν θα περάσει κανένα φορτηγό από εκεί».

Ο επικεφαλής των ΦΙΚΟ Ηλίας Παρίσης τόνισε πως: «Θα πρέπει να εστιάσουμε στην μη έκδοση άδειας λειτουργίας, ώστε να μεταφέρονται και σπάνε εκεί τα μπάζα».

Όπως αποφασίστηκε, ο Αντιπεριφερειάρχης θα καλέσει σε σύσκεψη την Δημοτική Αρχή και τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ώστε να βρεθεί, άλλος χώρος για την εναπόθεση των μπαζών.

DSC 0506

DSC 0473DSC 0475DSC 0476DSC 0478DSC 0479DSC 0480DSC 0481DSC 0482DSC 0483DSC 0484DSC 0485DSC 0488DSC 0489DSC 0491DSC 0494DSC 0496DSC 0497DSC 0498DSC 0502DSC 0504DSC 0506DSC 0507DSC 0512DSC 0514DSC 0517DSC 0518DSC 0519DSC 0520DSC 0524DSC 0525DSC 0527DSC 0528DSC 0530DSC 0531DSC 0533DSC 0534


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250