Ο αντι/ρχης Π. Δρακουλόγκωνας στον Inkefalonia 89,2: «Έρχονται έργα βραχοπροστασίας από τις πλημμύρες σε Κεφαλονιά και Ιθάκη»

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016 14:51

Ο αντι/ρχης Π. Δρακουλόγκωνας στον Inkefalonia 89,2: «Έρχονται έργα βραχοπροστασίας από τις πλημμύρες σε Κεφαλονιά και Ιθάκη»

Ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Δρακουλόγκωνας, μίλησε στην εκπομπή του Inkefalonia 89,2 «Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή, σχετικά με τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες της Κεφαλονιάς.

Ο κ. Δρακουλόγκωνας, αναφερόμενος στο έργο του Χάρακα, τόνισε πως «Βλέπω να ολοκληρώνεται πριν την ημέρα που πρέπει να ολοκληρωθεί. Καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου είναι η 31η Μαρτίου. Προφανέστατα πριν από εκείνο το διάστημα θα έχει ολοκληρωθεί το έργο, το οποίο βρίσκεται στην τελική του φάση. Μάλιστα, από τις επόμενες ημέρες θα αρχίσουν να μεταφέρονται κομμάτια της γέφυρας. Δυστυχώς καθημερινά αντιμετωπίζουμε σύννεφα και γραφειοκρατικές δυσκολίες, ωστόσο εύχομαι να ξεπεραστούν, όπως έχει περάσει μέχρι σύννεφα».

Ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, αναφορικά με τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τις πρόσφατες καταιγίδες στην Κεφαλονιά τόνισε: «Προσπαθούμε εν τη γενέσει τους να τα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που δημιουργούνται από την κακοκαιρία. Προσπαθούμε να προλάβουμε καταστάσεις και ευτυχώς το οδικό δίκτυο της Κεφαλονιάς παρέμεινε ανοικτό όλες αυτές τις μέρες».

Όσον αφορά τα έργα προστασίας από τις πλημμύρες τόνισε: «Έχουμε προγραμματίσει έργα βραχοπροστασίας από τις πλημμύρες σε εννέα περιοχές της Κεφαλονιάς προϋπολογισμού δύο εκατομμυρίων ευρώ και ενός εκατομμυρίου ευρώ για την Ιθάκη.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται αυτά να δημοπρατηθούν, ενώ παράλληλα περιμένουμε να υπογραφούν από το ΥΠΟΜΕΔΙ τα χρήματα (1.200.000 ευρώ), για το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στην Αγία Ευφημία».

Όσον αφορά της αιτίες που προκαλούν τις πλημμύρες τόνισε: «Είναι πλέον πολύ μεγάλος ο όγκος του νερού που πέφτει σε μικρό χρονικό διάστημα τα τελευταία χρόνια και δημιουργεί όλα αυτά τα προβλήματα και παράλληλα, υπάρχει ανθρώπινη παρέμβαση.

Και δεν σημαίνει ότι η ανθρώπινη παρέμβαση έγινε τώρα. Υπάρχουν ανθρώπινες παρεμβάσεις που έχουν γίνει πριν από 40 ή 50 χρόνια όμως τώρα με τις τεράστιες ποσότητες του νερού που πέφτει, δημιουργούν τα τεράστια προβλήματα».

Το "γεφύρι της Αρτας" ο δρόμος της Κρανιάς

Για τα έργα που γίνονται και δεν παραδίδονται: «Το έργο του δρόμου της Κρανιάς είναι το “γεφύρι της Άρτας” για την Κεφαλονιά. Εχουμε θέσει το ζήτημα επανειλημμένα στο ΥΠΟΜΕΔΙ σε σημείο να φτάσουμε να πούμε δώστε μας να το τελειώσουμε εμείς, ώστε να μπορούμε και να παρεμβαίνουμε. Ούτε λάμπες δεν μπορούμε να αλλάξουμε έτσι όπως είναι τα πράγματα».

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη του κ. Δρακουλόγκωνα 

https://www.youtube.com/watch?v=NicfXUUMGYM


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250