Σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά – στάχτη 1500 στρέμματα δασικής και αγροτικής έκτασης – Εστία αυτή τη στιγμή στο Κρεμμύδι (Ανανεωμένο)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 09 Αυγούστου 2012 10:30

Σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά – στάχτη 1500 στρέμματα δασικής και αγροτικής έκτασης – Εστία αυτή τη στιγμή στο Κρεμμύδι (Ανανεωμένο)

ΠΕΜΠΤΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥΩΡΑ 10.07 Σε εξέλιξη βρίσκεται για δεύτερη μέρα η μεγάλη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή Κατελειός.Η πυρκαγιά που είχε από χθες ξεσπάσει σε πολλά μέτωπα έχει κάψει μέχρι στιγμής 800 στρέμματα δασικής έκτασης και 700 γεωργικής έκτασης. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα μία εστία που καίει ακόμα στο χωριό Κρεμμύδι (χαμηλά στη χαράδρα), ενώ όλα τα υπόλοιπα μέτωπα είναι αυτή τη στιγμή υπό ύφεση.


Στις προσπάθειες κατάσβεσης, από χθες μετέχουν 8 οχήματα και 17 άτομα της Πυροσβεστικής και πεζοπόρο τμήμα, όλη η δύναμη της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Ελείου Πρόννων, δια αέρος συμμετέχουν Πετζετέλ και Καναντέρ, αλλά και οι Εθελοντές Σαμαρείτες.


------------------------------------------------------------------

 

ΩΡΑ 23.55

Συνεχίζονται τα μέτωπα της πυρκαγιάς που έχει φθάσει στην Πάστρα.

Στη μάχη για την κατάσβεση οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η Εθελοντική Ομάδα Ελειού και οι Εθελοντές Σαμαρείτες.

Ο άνεμος καθιστά δυσκολότερη την κατάσβεση.

ΩΡΑ 20.23

Συνεχείς αναζωπυρώσεις έχουμε στη φωτιά στο Κολαϊτη και στο Βαλεριάνο και νέα φωτιά στο Κατελειό. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή πολλές εστίες σε εξέλιξη και υπάρχει κίνδυνος να πέσει η νύχτα και να υπάρχουν ακόμα εστίες. Στις 7 το απόγευμα η φωτιά πήρε κατεύθυνση για το χωριό Κρεμμύδι, ενώ νέες εστίες υπάρχουν τώρα στην Πάστρα, ενώ στο σημείο των πυρκαγιών κατευθύνεται και το Σώμα των Εθελοντών Σαμαρειτών.

Δυστυχώςθα είναι μία δύσκολη νύχτα για τους πυροσβέστες και τους εθελοντές.
Στην κατάσβεση συμμετέχουν 7 οχήματα της Πυροσβεστικής, πεζοπόρο τμήμα 4 Πετζετέλ ( άλλα δύο έχουν έρθει από Αγρίνιο και Ανδραβίδα), ένα Καναντέρ και η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Ελείου Πρόννων με όλη της τη δύναμη σε εθελοντές.

Λόγω ελλιπούς καθαρισμού , κινδύνεψαν σπίτια.

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 12 στο χωριό Βαλεριάνο με κατεύθυνση τον συνοικισμό Κολαϊτη.

Φωτογραφίες : Θύμιος Μοσχόπουλος - Μάκης Παπαδάτος - Απόστολος Αγγούριας -  Αναγνώστες




00 inkefalonia general ad 300X250