Σύσκεψη φορέων για τα προβλήματα στα νέα σχολεία στο Φαραώ – «Δεν μπορεί τα σχολεία να λειτουργούν με… τηλεκοντρόλ από την Αθήνα»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016 16:33

Σύσκεψη φορέων για τα προβλήματα στα νέα σχολεία στο Φαραώ – «Δεν μπορεί τα σχολεία να λειτουργούν με… τηλεκοντρόλ από την Αθήνα»

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, η σύσκεψή φορέων, όσον αφορά τα προβλήματα λειτουργίας και πρόσβασης μαθητών στα Νέα Λύκεια, (Φαραώ) που έγινε με πρωτοβουλία του ΤΕΕ και του Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς, Παναγή Δρακουλόγκωνα.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Στην σύσκεψη, το παρών έδωσαν ο διευθυντής του 2ου Λυκείου Αργοστολίου Ιωάννης Κοσμάτος, ενώ το 1ο Λύκειο Αργοστολίου εκπροσώπησε ο Τάκης Βασιλάτος, όπως επίσης ο δημοτικός σύμβουλος και πολεοδόμος Διονύσης Μινέτος, το μέλος του ΤΕΕ Γεράσιμος Βασιλάτος, καθώς επίσης και καθηγητές των δύο σχολείων.

Αρχικά, ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Σταύρος Τραυλός, εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για την απουσία κάποιου εκπροσώπου του Δήμου, από την συγκεκριμένη σύσκεψη, παρά το γεγονός ότι είχε προσκληθεί.

Ο κ. Τραυλός, παρέδωσε και το τεχνικό υπόμνημα, από την πραγματογνωμοσύνη που έγινε αναφορικά με τα τεχνικά προβλήματα των σχολικών συγκροτημάτων που εντοπίστηκαν, από επιτροπή του ΤΕΕ.

Όπως αναφέρθηκε και από τον κ. Γεράσιμο Βασιλάτο, τα προβλήματα εντοπίζονται στην υγρασία, στην έλλειψη στεγανότητας, αλλά και στην έλλειψη διαμόρφωσης εξωτερικών χώρων των δύο σχολείων, ενώ εντοπίζεται και ένα σημαντικότατο πρόβλημα όσον αφορά την ασφαλή πρόσβαση και αποχώρηση των μαθητών από το σχολικό συγκρότημα.

Κοσμάτος: "Ο δήμος πρέπει να γνωρίζει την περιουσία του"

Ο κ. Ιωάννης Κοσμάτος, από το 2ο Λύκειο όταν πήρε τον λόγο τόνισε: «Ζητάμε επιτακτικά να έρθει ο Δήμος και να γνωρίζει την περιουσία του. Δεν μπορεί το σχολικό συγκρότημα να λειτουργεί με... τηλεκοντρόλ από την Αθήνα. Πρέπει να οριστεί ένα τεχνικό συνεργείο από τον Δήμο, ώστε να μπορεί να παρεμβαίνει οπότε χρειάζεται...»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Τάκης Βασιλάτος από το 1ο Λύκειο Αργοστολίου, ο οποίος έθεσε το ζήτημα του σκεπάστρου, του χωμάτινου δρόμου που βρίσκεται παραπλεύρως του σχολείου και πρέπει οπωσδήποτε να φτιαχτεί, αλλά και της διαμόρφωσης των εξωτερικών χώρων των σχολείων.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Δρακουλόγκωνας, δήλωσε πως : «Πάγια θέση μας ως Περιφέρεια, είναι να προσπαθούμε να βοηθήσουμε στον μέγιστο βαθμό, έστω και αν κάποια ζητήματα δεν είναι στην αρμοδιότητα μας. Εμείς από την πλευρά μας θα προωθήσουμε το τεχνικό υπόμνημα του ΤΕΕ, τόσο στις Κτηριακές Υποδομές, όσο και στον εργολάβο και την διαχειριστική Αρχή».

Οσον αφορά το σημαντικό ζήτημα της ασφαλούς πρόσβασης των μαθητών, τονίστηκε και από τον Διονύση Μινέτο, η επιτακτική ανάγκη να γίνει μία κυκλοφοριακή μελέτη, ώστε να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στον δρόμο που βρίσκεται έξω απο τα σχολεία. Παράλληλα, ο κ. Μινέτος τόνισε πως «πρέπει να αντιμετωπίσουμε με την μελέτη και τις ροές των μαθητών στους παράπλευρους δρόμους του σχολείου».

Η απαραίτητη κυκλοφοριακή μελέτη και το λεωφορείο μεταφοράς μαθητών

Στην σύσκεψη συζητήθηκε και το ζήτημα του να μπει κάποιο λεωφορείο, προτάθηκε από τον κ. Τραυλό, να είναι του Δήμου Κεφαλονιάς, που διαθέτει και το όχημα και οδηγό και που για συγκεκριμένες ώρες θα μεταφέρει τους μαθητές κατά την πρόσβασή τους και την αποχώρησή τους από το σχολείο, ενώ παράλληλα τονίστηκε ότι θα πρέπει να πιεστεί ο Δήμος ώστε να κάνει την απαραίτητη κυκλοφοριακή μελέτη και παράλληλα να την εφαρμόσει.

DSC 0271DSC 0273DSC 0276DSC 0277DSC 0279DSC 0281DSC 0283DSC 0285DSC 0286




00 inkefalonia general ad 300X250