Τα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 05 Αυγούστου 2012 09:13

Τα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε τέτοιες κινήσεις αξίζουν της προσοχής. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο, άνοιξε από χθες τις πύλες του με προϊόντα που προορίζονται για άπορες οικογένειες του νησιού. Κείμενο – Φωτογραφίες: Γιώργος Χαλαβαζής Στα εγκαίνια του Παντοπωλείου που έγιναν την Παρασκευή το απόγευμα στην Δημοτική Αγορά του Αργοστολίου και υπήρξε αρκετός κόσμος που παραβρέθηκε εκεί με πληθώρα εκπροσώπων από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Από την δημοτική παράταξη παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Σάββας Σαββαόγλου, Σπύρος Ματιάτος και Σπύρος Κουνάδης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νίκος Ανουσάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Βασίλης Καμπίτσης, Παναγής Βανδώρος, Γεράσιμος Αποστολάτος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μάρκος Κοτσιλίνης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Διονύσης Αραβαντινός, Παναγής Ρασσιάς και Σπύρος Σαμούρης,Κυριακος Σταμούλης, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Φιοραβάντες και ο Διευθυντής Πρόνοιας Δ. Δημουλιός.

Ο πρόεδρος του ΟΚΑΠ Διονύσης Κοκόσης δήλωσε σχετικά με την έναρξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου: «Ο Δήμος Κεφαλονιάς σε συνεργασία με το νομικό πρόσωπο του Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, είναι στην ευχάριστη θέση να σας αναγγείλει την λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας. Στο πνεύμα της κοινωνικής αλληλεγγύης και του κράτους Πρόνοιας. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο έχει σαν στόχο να καλύψει τις πρωτογενείς ανάγκες απόρων οικογενειών του δήμου μας παρέχοντας είδη διατροφής πρώτης ανάγκης.

Μπορούμε να κάνουμε καλύτερη τη ζωή απόρων οικογενειών , γιατί το τελικό αποτέλεσμα είναι πως όλοι μαζί μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι. Ας καταπολεμήσουμε όλοι μαζί την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
Θέλω να ευχαριστήσω για τη συνεργασία τα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος, Μαρινόπουλος, Βερόπουλος, Bazaar, Σταμούλης, Πανταζάτος στο Αργοστόλι, στο δε Ληξούρι τους Αδελφούς Βαγγελάτους, Ριγάτο, Δημήτρη Βουτσινά, Μαρινόπουλο, καθώς επίσης και τους πρώτους χορηγούς του Κοινωνικού Παντοπωλείου την Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών και τους αδελφούς Κρεμμύδα.


Σαν πρόεδρος του ΟΚΑΠ θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό του ΟΚΑΠ για την άψογη συνεργασία τους ώστε να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Όσο απλό και αν φαίνεται ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Ευχαριστώ και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου για την βοήθειά τους".


Χαιρετισμό απεύθυναν ο αντιδήμαρχος κ. Σάββας Σαββαόγλου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Νίκος Ανουσάκης και ο κ. Μάρκος Κοτσιλίνης.


«Είναι μια δραστηριότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης και αυτό έρχεται σε κόντρα με κάποιους οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι μόνο για πιστοποιητικά. Το παντοπωλείο είναι μία καινοτομία που έρχεται σε αυτές τις δύσκολες εποχές και θεωρώ ότι μπορεί να δουλέψει συμπληρωματικά με τις άλλες δράσεις που υπάρχουν. Θέλω να πιστεύω ότι θα προχωρήσει και πρέπει να αναπτυχθεί σε όλη την Κεφαλονιά και να μην είναι μόνο στο Αργοστόλι» δήλωσε ο κ. Μάρκος Κοτσιλίνης.


Από την πλευρά του ο Νίκος Ανουσάκης τόνισε: «Αγαπητοί φίλοι πιστεύω ότι η κρίση αντιμετωπίζεται μόνο με ενότητα. Αν ήμαστε ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα. Πραγματικά πιστεύω ότι είναι σημαντικό που είμαστε όλοι εδώ πέρα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο που μας ενώνει σε μία ορθή δράση. Εύχομαι το παντοπωλείο να «κλείσει» σύντομα και το λέω αυτό προσδοκώντας η χώρα μας να ξεπεράσει αυτή την κρίση και πολύ σύντομα να φτάσουμε σε ρυθμούς ευημερίας και προόδου και να πούμε ότι δεν υπάρχουν συμπολίτες μας, οι οποίοι χρειάζονται αυτής της μορφής τη στήριξη».


https://www.youtube.com/watch?v=TnFPUBD-VfE
https://www.youtube.com/watch?v=ZDwBFM6dwn8
https://www.youtube.com/watch?v=fQbGpT1Bh5Q

{phocagallery view=category|categoryid=145|limitstart=0|limitcount=0}




00 inkefalonia general ad 300X250