Γενική συνέλευση του Συλλόγου Ναυτικών Κεφαλονιάς "Νίκος Καββαδίας"

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2016 09:15

Γενική συνέλευση του Συλλόγου Ναυτικών Κεφαλονιάς "Νίκος Καββαδίας"

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ "ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ"


Την Κυριακή 2/10 έγινε στον Πειραιά σύσκεψη, με την συμμετοχή και της ΠΕΣ-ΝΑΤ, με θέμα τους τρόπους αντίδρασης, την «αντεπίθεση» εναντίον της συνεχιζόμενης μείωσης των συντάξεων μας

Κατά την ΠΕΣ-ΝΑΤ ο επανυπολογισμός (και των δικών μας) συντάξεων σύμφωνα με τον νόμο 4327/16, θα σημάνει σοβαρή περαιτέρω μείωση των ήδη κατακρεουργημένων συντάξεων μας.

Ποιες πρέπει νάναι οι αντιδράσεις μας, «η αντεπίθεση»; Δεν αρκεί η πορεία των συνταξιούχων προς το μέγαρο Μαξίμου, να ιδούν τον πρωθυπουργό. Φυσικά και δεν πήγε χαμένη. Ανέδειξε την παλικαριά των αστυνομικών να ρίχνουν χημικά και καπνογόνα στους παππούδες τους, ανέδειξε την υποκρισία και τα κροκοδείλια δάκρυα του πολιτικού κόσμου, ανέδειξε το «ήθος» του (εκάστοτε) αρμόδιου να αναλαμβάνει την κοροϊδία της πολιτικής ευθύνης.

Πρέπει να χρησιμοποιηθούν κι΄άλλα «όπλα αντεπίθεσης».  Η συστηματική, επίμονη, διαρκής προσφυγή στα ΜΜΕ, στην τηλεόραση πρωτίστως, ο βομβαρδισμός τους με διαμαρτυρίες με τεκμηριωμένα στοιχεία για την μόνιμη εγκληματική συμπεριφορά της πολιτείας, διαχρονικά, εναντίον των ναυτικών. Το ίδιο και προς τα κόμματα, εντός και εκτός βουλής, χωρίς εξαίρεση. Ας μην ξεχνάμε πως έχουμε σύμμαχο και την πανευρωπαϊκή  βλακεία. Την σχεδόν ανεξέλεγκτη ρίψη χημικών, την άνοδο της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης που θα ξαναπνίξει στον καπνό και τα Κολωνάκια, αλλά και τον φόβο της απώλειας της «κουτάλας» από την άνοδο της «εγκληματικής» ακροδεξιάς (λες και οι άλλοι είναι λιγότερο εγκληματίες». Ίσως πάρουν χαμπάρι πως αυτός που φουντάρουν στο ποτάμι με τον τσιμεντόλιθο στο πόδι, θα διαολοστείλλει αυτούς που τον συμβουλεύουν (για το καλό του) να πιαστεί έστω και από τα μαλλιά του, όχι όμως απ’οποιοδήποτε χέρι ίσως του απλωθεί, χωρίς να ελέγξει σε ποιόν ανήκει.

Απευθυνόμενοι στους εδώ συναδέλφους, υπενθυμίζουμε πως την Κυριακή 16/10 και ώρα 11.00 έχουμε την Γ.Σ. μας στο Εργατικό Κέντρο. Και «ο όγκος» αποτελεί ένα όπλο. Εκεί θα δείξουμε αν είμαστε ικανοί για κάποια αντίδραση ή «δειλοί , μοιραίοι κι’άβουλοι αντάμα, προσμένουμε ίσως κάποιο θαύμα» κλεισμένοι όχι σε υπόγειες ταβέρνες να πίνουμε αμίλητοι κρασί, αλλά στα καφενεία να παίζουμε τάβλι και να δίνουμε φανταστικές μάχες με ανεμόμυλους.

Το Δ.Σ.




00 inkefalonia general ad 300X250