Μητροπολίτης Κεφαλονιάς: Στα τρία χρόνια η τοποθέτηση της προτομής για την μνήμη του Μακαριστού Γερασίμου

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016 13:06

Μητροπολίτης Κεφαλονιάς: Στα τρία χρόνια η τοποθέτηση της προτομής για την μνήμη του Μακαριστού Γερασίμου

Τους δημοσιογράφους κάλεσε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος.

Στη συνάντηση ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στο ζήτημα του λογαριασμού που είχε ανοιχθεί μέτα την κοίμηση του Μακαριστού Γερασίμου με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για κοινωνικούς λόγους αντι στεφάνων.

Είπε χαρακτηριστικά ότι το ποσό των 2400 ευρώ που συγκεντρώθηκε δαπανήθηκε την Μεγάλη εβδομάδα στο Φιλόπτωχο ταμείο για τις ανάγκες των απόρων.

Ο αριθμός λογαριάσμου κλείνει όσον αφορά την μνήμη του Μακαριστού Γερασίμου αλλά ταυτόχρονα παραμένει ανοιχτός για οποιαδήποτε κατάθεση επιθυμεί ο καθένας για την κατασκευή της προτομής που θα τοποθετηθεί στο Αργοστόλι.

Να σημειώσουμε ότι επιθυμιά του Μητροπολίτη είναι η κατασκευή της να γίνει με την συμπλήρωση των τριών χρόνων από την απώλεια του και όχι του ενός όπως προτάθηκε από τον πρόεδρο της  Δημοτικής ενότητας Λούκα Νιφοράτο.

Και συμπλήρωσε ότι αυτό αρμοζει στην μνήμη του και στα εκκλησιαστικά ήθη.

Περιγράφοντας τον τρόπο κατασκευής της προτομής με κλασσικό λευκό μάρμαρο πάνω σε βάθρο στο χώρο της παρακείμενης πλατείας πλησίον της Μητρόπολης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην επίσκεψη του στην Κωσταντινούπολη, συνοδεία του Περιφερειάχη κ. Θ.Γαλιατσάτου και κ. Π.Δρακουλόγκωνα, την πρώτη Σεπτεμβρίου, ημέρα του νέου εκκλησιαστικού έτους για να δείξει την παρουσία της Μητρόπολης αλλά και του νησιού μας στο Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης.

Τέλος σχολιάζοντας την τέλεση των μυστηρίων, επισήμανε ότι πρέπει να γίνονται σε ενοριακούς Ναούς και όχι σε ιδιωτικούς ναούς, θάλασσες κλπ.

Η θέση της εκκλησίας αλλά και οι αρμοδιότητες ενός Μητροπολίτη είναι πολύ λεπτές και χρειάζεται ο απαραίτητος χρόνος για αλλαγές προς το καλύτερο.

Έκλεισε το λόγο του λέγοντας ότι πρέπει να δείχνουμε κατανόηση, διαπίστωση, στοργή, αγάπη και υποστήριξη σε όσους μας χρειάζονται.

Ο αριθμός λογαριασμού στην τράπεζα Alpha Βank για την ενίσχυση της προτομής είναι: 903 00 2002 010 648.

 


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250