Στα κάγκελα οι Καμιναράδες - Η απόφαση του Δικαστηρίου για τις ανεμογεννήτριες

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016 21:47

Στα κάγκελα οι Καμιναράδες - Η απόφαση του Δικαστηρίου για τις ανεμογεννήτριες

Ανακοινώθηκε προχθές η πρωτόδικη απόφαση της Δικαστικής διαμάχης μεταξύ της Μητρόπολης και κατ ουσίων των Καμιναράδων και της εταιρείας η οποία διαχειρίζεται τις ανεμογεννήτριες.

Σύμφωνα με την απόφαση, το Δικαστήριο αναγνωρίζει ότι ο χώρος που επιχειρείται η λειτουργία αιολικού πάρκου στη θέση Μωρου ανήκει στην κυριότητα την Μονής , και συνεπώς της Μητρόπολης Κεφαλονιάς, αλλά θεωρεί ότι το έργο πρέπει να συνεχισθεί καθώς η εταιρεία έχει προβεί σε επενδυτικές δραστηριότητες οι οποίες στηρίζονται και με καταβολή επιχορηγήσεων.

Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο Μάρτιο , η εταιρεία ξεκίνησε τις εργασίες εγκατάστασης ανεμογεννητριών , παρακάμπτοντας τις έντονες αντιδράσεις της κατοίκων της περιοχής, αλλά και τον τοπικών αρχών.

Ακολούθησε η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων από τον Πρόεδρο του χωριού κ. Θεόδωρο Κούτση.

Σε ειρωνικό τόνο ήταν η ανακοίνωση του κ. Κούτση, ο οποίος προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Πάρεδρος των Καμιναράτων μετά την απόφαση του Δικαστηρίου για τις ανεμογεννήτριες στη θέση ΜΩΡΟΥ καλεί όσους θέλουν οικόπεδο να περάσουν από το Δασαρχείο. Με τη γνωστή διαδικασία της αδειοδοτήσεως των ανεμογεννητριών θα αποκτήσουν τσάμπα οικόπεδο.

Δυναμικό παρών στο Δημοτικό Συμβούλιο

Όπως μαθαίνουμε οι Καμιναράδες αναμένεται να δώσουν δυναμικό παρών κατά την αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε μια προσπάθεια να υποστηρίξουν την αντίθεσή τους στην εξέλιξη της υπόθεσης.

Χρήστος Λαμπράκης




00 inkefalonia general ad 300X250