Τίμησαν τον "Υπερίωνα" στο Ρίφι

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2016 05:26

Τίμησαν τον "Υπερίωνα" στο Ρίφι

Την Παρασκευή 12 Αυγούστου,στο Ρίφι,πραγματοποιήθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ριφίου μια ξεχωριστή βραδιά,όπου τίμησαν την Ένωση ΑμεΑ ''ΥΠΕΡΙΩΝ'',και αποφάσισαν αγώνα διεκδίκησης της οικίας του αείμνηστου ζωγράφου Παναγή Γαβριελάτου,προκειμένου να μετατραπεί σε Μουσείο Τέχνης,όπου θα εκτίθενται οι υπέροχοι και παγκοσμίως αναγνωρισμένοι πίνακές του.

Τη βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους η βουλευτής κ.Αφροδίτη Θεοπεφτάτου,ο τέως Πρύτανης του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου κ.Νικόλαος Μαρκάτος,η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων και πρώην Σχολική Σύμβουλος κ.Ευρώπη Μοσχονά,η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ.Δώρα Μαρκάτου,η οποία ανέπτυξε με θαυμάσιο τρόπο το έργο του ζωγράφου,η πρώην Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Ληξουρίου και Πρόεδρος του ΔΣ του Γηροκομείου Ληξουρίου κ.Χριστίνα Τσαγγαράτου και το ΔΣ της Ένωσης ΑμεΑ ''ΥΠΕΡΙΩΝ''.

Ο Πρόεδρος κ.Ευάγγελος Γαβριελάτος και το μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου κ.Φώτης Γαβριελάτος χαιρέτισαν και ανέπτυξαν τους σκοπούς της

εκδήλωσης,πρόσφεραν αναμνηστική πλακέτα στο ΔΣ του ''ΥΠΕΡΙΩΝΑ'' και τόνισαν τη μεγάλη προσφορά του στον ευαίσθητο χώρο των ΑμεΑ.
Εκ μέρους του ΔΣ της Ένωσης χαιρέτισε η Πρόεδρος κ.Σοφία Μαροπούλου-Ζαφειράτου,ευχαρίστησε τους διοργανωτές και τους πρόσφερε αναμνηστικά δώρα,τονίζοντας ότι εκδηλώσεις με τόσο υψηλούς στόχους και σκοπούς αναδεικνύουν τον πολιτισμό ενός τόπου και ενισχύουν την ένταξη και την ενσωμάτωση των ΑμεΑ στην τοπική κοινωνία.

Το μουσικό πρόγραμμα της εκδήλωσης κάλυψαν η χορωδία των μελών ΑμεΑ με τους εκπαιδευτές, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ.Σπύρου Θεοτοκάτου,και το μουσικό συγκρότημα ''ΑΘΑΝΑΤΟΙ''.

Το ΔΣ της Ένωσης,όπως και τα μέλη,αποκτούν δύναμη και ελπίδα,όταν καλούνται να συμμετάσχουν σε πολιτιστικά δρώμενα, και ευχαριστούν από καρδιάς τους διοργανωτές,με την ευχή να ευοδωθούν οι στόχοι του Πολιτιστικού Συλλόγου Ριφίου,ώστε το επόμενο καλοκαίρι να γίνει μια τρανή γιορτή στο σπίτι του ζωγράφου.

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος                               Η Γενική Γραμματέας

Σοφία Μαροπούλου-Ζαφειράτου         Άννα Παρίση




00 inkefalonia general ad 300X250