Συνάντηση Ενωσης Αστυνομικών Κεφαλονιάς με την βουλευτή Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2016 20:22

Συνάντηση Ενωσης Αστυνομικών Κεφαλονιάς με την βουλευτή Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κεφαλονιας Και Ιθάκης

Συνάντηση έγινε σήμερα μεταξύ του προέδρου της Ένωσης μας Γρηγοροπουλο Κωνσταντίνου και της βουλευτινας του ΣΥΡΙΖΑ κα Θεοπεφτατου Αφροδίτη. Τα βασικά θέματα που τέθηκαν από την Ένωση μας ήταν: Κάλυψη των κενών θέσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κεφαλονιας όσο το δυνατόν περισσότερο με τις Εκτακτες Μεταθέσεις του Σεπτεμβρίου.

Τα μεγάλα κενά έχουν μετατρέψει τις υπηρεσίες σε φαντάσματα τα δε εργασιακά δικαιώματα του προσωπικού είναι πλέον ανέκδοτο. Αναφέρθηκε το θέμα του κτιρίου της Διεύθυνσης. Είναι καιρός πλέον να σταματήσει η οικονομική αιμορραγία από τις μισθωσεις. Πρέπει να ανοίξει ο συγκεκριμένος φάκελος και να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Στα θέματα των κτιρίων συζητήθηκε και το θέμα των περιφερειακων υπηρεσιακων κτιρίων για την κτιριακη αναβάθμιση τους μέσω προγραμμάτων ΈΣΠΑ. Αναφέρθηκαν και τα υπόλοιπα προβλήματα που σχετίζονται με τον υλικοτεχνικο εξοπλισμό και τα θέματα καθαριότητα.


Πέραν των τοπικών θεμάτων ζητήσαμε από την κα. Θεοπεφτατου ως βουλευτής της κυβέρνησης να υπερασπιστεί το πάγιο αίτημα μας για τα Ειδικά Μισθολογια. Ο Αστυνομικός σήμερα δεν αμοιβεται για τις υπηρεσίες που προσφέρει. Οι περικοπές των τελευταίων ετών δεν επιτρέπουν αξιοπρεπής διαβίωση. Οι μειώσεις των αποδοχών φτάνουν το 30-40%, οι δέ υποχρεώσεις έχουν πολλαπλασιαστει. Επαναλαβαμε ότι ο αστυνομικός δεν είναι ένας απλός δημόσιος υπάλληλος. Είναι ο μοναδικός κλάδος εργαζομένων που έχει δεκάδες νεκρούς εν ώρα υπηρεσίας σε περίοδο ειρήνης. Ζητήσαμε τέλος μέσω της κα. Θεοπεφτατου να σεβαστει επιτέλους η κυβέρνηση τις δικαστικές αποφάσεις που αφορούν τα οικονομικά ζητήματα των σωμάτων ασφαλείας . Τις επόμενες μέρες η ένωση μας θα αποστειλει σχετικό αίτηση για τις κενές θέσεις και στην ηγεσία του υπουργείου.

Αργοστολι 8 Αυγούστου 2016

Ο πρόεδρος

Γρηγοροπουλος Κωνσταντίνος

Ο Γραμματέας

Πασχακης Δημήτριος




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250