Έναρξη Θερινού Σχολείου Βιολογικής Αμπελουργίας και Οινολογίας στο Αργοστόλι από το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012 12:59

Έναρξη Θερινού Σχολείου Βιολογικής Αμπελουργίας και Οινολογίας στο Αργοστόλι από το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Συνεχίζονται τα Θερινά Σχολεία που με επιτυχία διοργανώνει το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Τη Δευτέρα 30 Ιουλίου ξεκινούν στο Αργοστόλι τα μαθήματα του Θερινού Σχολείου για τη Βιολογική Αμπελουργία και Οινολογία, τα οποία απευθύνονται τόσο σε επιστήμονες και στελέχη φορέων όσο και σε επιχειρηματίες και ερασιτέχνες που ασχολούνται με τον τομέα της βιολογικής γεωργίας και ειδικότερα τη βιολογική αμπελοκαλλιέργεια και οινοποίηση.


Ο κύριος σκοπός του Θερινού Σχολείου είναι η παροχή θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης στο αντικείμενο της βιολογικής αμπελοκαλλιέργειας και οινοποίησης. Το Θερινό Σχολείο στη Βιολογική Αμπελουργία και Οινολογία επιδιώκει να συμπληρώσει και να εξειδικεύσει την εκπαίδευση του Θερινού Σχολείου Βιολογικής Γεωργίας, το οποίο διεξήχθη στις αρχές Ιουλίου και θα επαναληφθεί μετά τις 20 Αυγούστου, και να δημιουργήσει καταρτισμένα στελέχη και εξειδικευμένο προσωπικό που θα μπορούν να εμπλακούν στην αλυσίδα παραγωγής, επεξεργασίας και διάθεσης προϊόντων αμπέλου.


Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που αποκτά ειδικότερο ενδιαφέρον για τα Επτάνησα, τα οποία διαθέτουν τις δικές τους ξεχωριστές οινικές ποικιλίες. Γι' αυτό και στη διοργάνωσή του συμμετέχει ο Αγροτοβιομηχανικός Συνεταιρισμός Παραγωγών Ρομπόλας Κεφαλονιάς, ενώ συνεργάζονται εκπαιδευτικά ιδρύματα και διδάσκοντες από το Πανεπιστήμιο του Μπορντώ της Γαλλίας (Τμήμα Οινολογίας), το Πανεπιστήμιο της Βασιλικής (Ιταλία), το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων), το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Τμήμα Γεωπονίας) και το ΤΕΙ Ηπείρου (Τμήμα Φυτικής Παραγωγής).

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.




00 inkefalonia general ad 300X250