Του Αη Γιαννιού του Λαμπαδιάρη στην Αγία Ευφημία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016 09:22

Του Αη Γιαννιού του Λαμπαδιάρη στην Αγία Ευφημία

Του Αη Γιαννιού του Λαμπαδιάρη σήμερα, και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Ευφημίας "το Φανάρι', αναβίωσε χτες το βράδυ, το γνωστό έθιμο της φωτιάς,  στο λιμάνι της πόλης. Μέσα σ' ένα μεγάλο στεφάνι από λουλούδια ( το στεφάνι του Μάη ), οι υπεύθυνοι του Συλλόγου, άναψαν τη φωτιά και τα παιδιά της περιοχής, το καταχάρηκαν, περνώντας , πολλές φορές από πάνω της!


Παρόντες στη όμορφη αυτή εκδήλωση, η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ρούλα Γονατά - Μουστάκη, τα μέλη του Συλλόγου, Ευθαλία Βρεττού και Γεράσιμος Βρεττός, καθώς και ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αγ. Ευφημίας, Παναγής Ζαφειράτος. Να πούμε πως δεν χρειάζονται πολλά πράγματα, για να κρατήσεις την παράδοση, να την μεταλαμπαδεύσεις στις νεότερες γενιές και να κάνεις τα παιδιά να παίξουν και να χαρούν, με παιχνίδια συμμετοχής και άμιλλας!  Γνώση, μεράκι και θέληση χρειάζεται. Και αυτό οι άνθρωποι του Συλλόγου της Αγ. Ευφημίας, φαίνεται πως τα έχουν και με το παραπάνω!! Αυτό τουλάχιστον μαρτυρούν, εκδηλώσεις σαν την χτεσινή!

Τέλος να υπενθυμίσουμε, πως απόψε στις 21.00, το παιδικό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου, θα παρουσιάσει στο λιμάνι της Αγ. Ευφημίας, παραδοσιακούς χορούς απ' όλη την Ελλάδα.

Τάσος Καβαλλιεράτος.

Παρακάτω περισσότερες εικόνες




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250