Παράσταση διαμαρτυρίας Συνταξιούχων στο Νοσοκομείο Αργοστολίου: «Αν συμβεί κάτι είμαστε έρμαια του Πανάγαθου!» (video)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2016 11:14

Παράσταση διαμαρτυρίας Συνταξιούχων στο Νοσοκομείο Αργοστολίου: «Αν συμβεί κάτι είμαστε έρμαια του Πανάγαθου!» (video)

Παράσταση διαμαρτυρίας Συνταξιούχων στο Νοσοκομείο Αργοστολίου

Τo νεοσύστατο Σωματείο Συνταξιούχων Κεφαλονιάς, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, έτσι ώστε να διατρανώσει την αντίθεσή του σε όσα καθημερινά αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι, στον κλάδο της Υγείας.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Το παρών στην παράσταση έδωσαν εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου με τον πρόεδρό τους Γιώργο Γαβρίλη, όπως επίσης και εκπρόσωποι, της Ένωσης Γονέων, της ΠΑΣΕΒΕ και του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Κεφαλονιάς.

Στο Νοσοκομείο τους συγκεντρωμένους υποδέχθηκε η εκπρόσωπος των γιατρών στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου, παιδίατρος κα Καλυψώ Δανελάτου, καθώς - όπως τόνισε - λόγω ανειλημμένων υπόχρεώσεων,  δεν κατέστη δυνατόν να βρίσκεται στην συνάντηση ο αναπληρωτής διοικητής κ. Χρήστος Παυλάτος.

Ανακαινίζεται η Παιδιατρική Κλινική με χρήματα από δωρεές

Αρχικά, η κα Δανελάτου ενημέρωσε πως έχει ξεκινήσει η ανακαίνιση της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου, με χρήματα που προέρχονται από δωρεές από Κεφαλονίτες. Μια είδηση πραγματικά ευχάριστη, αν αναλογιστεί κανείς στην κατάσταση που έχει περιέλθει το κτήριο του Νοσοκομείου, και η συγκεκριμένη κλινική, μετά και τους σεισμούς του 2014.

«Οποιος δεν έχει χρήματα χρειάζεται απλά... ενα ζευγάρι φτερουγούλες για τον Άγιο Πέτρο»

Ακολούθως, τον λόγο πήρε ο επικεφαλής του Σωματείου των Συνταξιούχων στην Κεφαλονιά Διονύσης Τζαννάτος, ο οποίος με άκρως κυνικό τρόπο είπε τα ακόλουθα: «Η Πολιτεία περιμένει από αγαθοεργίες κάποιων ιδιωτών να βελτιώσει αυτό το τεράστιο πρόβλημα στο χώρο της Υγείας . Εμείς που βρισκόμαστε σε αυτό το νησί αν συμβεί κάτι είμαστε έρμαια του Πανάγαθου! Και σίγουρα αυτά τα προβλήματα δεν τα αντιμετωπίζει μόνο το Νοσοκομείο της Κεφαλονιάς. Αυτά τα προβλήματα είναι πανελλαδικά και οδηγούμαστε στο γεγονός ότι ο έχων χρήμα να ζει και ο μη έχων χρήμα να χρειάζεται απλά ένα ζευγάρι φτερουγούλες για τον Άγιο Πέτρο και να πηγαίνει είτε στον Παράδεισο, είτε στην Κόλαση! Εμείς πληρώνουμε μια ζωή ένα σωρό λεφτά και πλέον έχουμε φτάσει να εξαρτόμαστε για να ζήσουμε από τα πόσα φράγκα μας έχουν αφήσει οι άρχοντες, οι κυβερνώντες και οι πλούσιοι σε εμάς τους ταλαίπωρους».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιώργος Γαβρίλης τόνισε από τη μεριά του: «Σήμερα θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι τα ζητήματα της Υγείας έχουν φτάσει σε οριακό σημείο. Έχουμε την κατάρρευση του Νοσοκομείου Αργοστολίου, την αποψίλωση και το επικείμενο κλείσιμο του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου Ληξουρίου και τα σοβαρά προβλήματα με το ΕΚΑΒ. Οι εργαζόμενοι κάνουν «μαγικά» για να δώσουν μια λύση. Και ειδικά τώρα το καλοκαίρι που αυξάνεται και η κίνηση στο Νοσοκομείο, λόγω της αύξησης του τουρισμού».

Τέλος, παρενέβη και η νέα Πρόεδρος του Δ.Σ. των Εργαζομένων του Νοσοκομείου, Βασιλική Βουτσινά, η οποία επεσήμανε πως τα προβλήματα στο Νοσοκομείο είναι μεγάλα και πλέον κανένας δεν είναι στο απυρόβλητο. «Θα πρέπει ο Κεφαλονίτικος λαός να αγωνιστεί ο ίδιος για την υγεία του» ήταν μερικά από τα λόγια της.

https://www.youtube.com/watch?v=vOp5QQRTISI

DSC 0365DSC 0367DSC 0370DSC 0372DSC 0375DSC 0376DSC 0378DSC 0379DSC 0380




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ