Ημερίδα της ΕΛΜΕ-ΚΙ με θέμα «Τι σχολείο θέλουμε»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Ιουνίου 2016 10:43

Ημερίδα της ΕΛΜΕ-ΚΙ με θέμα «Τι σχολείο θέλουμε»

 

Ημερίδα της ΕΛΜΕ-ΚΙ με θέμα «τι σχολείο θέλουμε», στις 24/6

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ, όπως έχει ήδη ανακοινώσει, οργανώνει ημερίδα την Παρασκευή 24/6 με θέμα «τι σχολείο θέλουμε». Σκοπός μας είναι να ανοίξουμε μια συζήτηση με βάθος γύρω από το ποιο μπορεί να είναι το περιεχόμενο του σχολείου που εκφράζει τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Η κυβέρνηση, το κεφάλαιο, προχωρούν με ταχείς ρυθμούς στη διαμόρφωση του «νέου σχολείου» που είχαν ψηφίσει οι προηγούμενοι και είχε προδιαγράψει η ΕΕ με τη «Λευκή Βίβλο» για την παιδεία. Τα πορίσματα των «διαλόγων», οι προτάσεις των «σοφών», είναι εργαλεία για την υλοποίηση του σχολείου που έχει ανάγκη η καπιταλιστική οικονομία. Όλα αυτά προχωρούν με ευρεία πολιτική και συνδικαλιστική συναίνεση εκ μέρους των πολιτικών δυνάμεων αστικής διαχείρισης κάθε απόχρωσης και του κυβερνητικού συνδικαλισμού, παλιού και νέου. Ο «κόφτης» των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μεταφράζεται σε εργασιακό εφιάλτη για τους εκπαιδευτικούς. Οι εξελίξεις που δρομολογούνται και γεννούν αγανάκτηση και προβληματισμό, που όμως δε μπορεί να είναι αποτελεσματικός, αν δεν δεθεί με μια συνολική απάντηση από τη σκοπιά του μαζικού λαϊκού κινήματος γύρω από το σχολείο που αντιπαραβάλουμε στα σχέδια κυβέρνησης - κεφαλαίου.

Για το σκοπό αυτό θεωρούμε πως η ημερίδα αυτή μπορεί να αποτελέσει μια αφετηρία για τον κλάδο και τις επιστημονικές ενώσεις στο Νομό, τους γονείς και τους μαθητές, αν αγκαλιαστεί και δεθεί με την ανασυγκρότηση του κινήματος για να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις. Κάθε ιδέα, γνώμη που θα ακουστεί θα αξιοποιηθεί από το σωματείο σε αυτή την κατεύθυνση.

Για να προχωρήσει η διαδικασία το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ συστήνει οργανωτική επιτροπή από τους: Ποταμιάνου Σοφία ΓΓ, Κουλουμπή Δήμο Οργανωτικό Γραμματέα και Κεφάλα Θανάση μέλος του ΔΣ. Κάθε συνάδελφος ή φορέας που επιθυμεί να εισηγηθεί να το δηλώσει ως την Τετάρτη 15/6 στο e-mail της ΕΛΜΕ ή στην οργανωτική επιτροπή.

Καλούμε τους συναδέλφους να ανταποκριθούν.

Αργοστόλι 07/06/2016

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

   Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης    Ποταμιάνου Σοφία



00 inkefalonia general ad 300X250