ΕΛΜΕ-ΚΙ: Να γίνει παράταση των μαθημάτων της Ενισχυτικής Διδασκαλίας

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Μαΐου 2016 17:41

ΕΛΜΕ-ΚΙ: Να γίνει παράταση των μαθημάτων της Ενισχυτικής Διδασκαλίας

 

Τα μαθήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας στα Γυμνάσια του Νομού τελείωσαν πριν καλά – καλά αρχίσουν. Το πρόγραμμα της Ενισχυτικής σταμάτησε ενώ ακόμη δεν έχουν αρχίσει οι εξετάσεις στα περισσότερα Γυμνάσια και όταν σύμφωνα με το πρόγραμμα εξετάσεων του κάθε σχολείου, η γραπτή εξέταση των μαθητών στα Μαθηματικά, τη Φυσική, τη Χημεία, τη Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία και την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία (μαθήματα δηλαδή που διδάσκονται στην ενισχυτική διδασκαλία) ενδέχεται να πραγματοποιηθεί πολλές μέρες μετά τη λήξη των μαθημάτων της Ενισχυτικής Διδασκαλίας. Η ανάγκη για την ενισχυτική και την ΠΔΣ τονίστηκε από την ΕΛΜΕ-ΚΙ στις κινητοποιήσεις σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και στο υπουργείο παιδείας, ιδιαίτερα για το σεισμόπληκτο Νομό μας. Είναι ενδεικτικό ότι στο Γυμνάσιο Πάστρας καλύφθηκαν 22 μαθητές που γράφτηκαν και παρακολούθησαν ενώ εάν είχε εξασφαλιστεί και η μεταφορά η συμμετοχή θα ήταν πολλαπλάσια. Δίδαξαν πλήρως ελαστικοποιημένοι συνάδελφοι που δούλεψαν τρέχοντας για λίγες ώρες μαθημάτων από σχολείο σε σχολείο. Ενδεικτικά υπήρξε εκπαιδευτικός που κάλυπτε Αργοστόλι – Πάστρα – Ληξούρι και Ιθάκη!!!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ απαιτεί να δοθεί παράταση των μαθημάτων του Προγράμματος Ενισχυτικής Διδασκαλίας μέχρι τη γραπτή εξέταση των μαθητών. Είναι απαράδεκτο το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων να λήγει το Πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας στα μέσα Μάη. Το γεγονός αυτό στερεί από τους μαθητές τη δυνατότητα συνέχισης της Ενισχυτικής Διδασκαλίας σε βασικά μαθήματα πριν από τις γραπτές ανακεφαλαιωτικές εξετάσεις.

Η συνέχιση των μαθημάτων της Ενισχυτικής Διδασκαλίας θα έπρεπε να πραγματοποιείται τουλάχιστον μέχρι την παραμονή της ημερομηνίας γραπτής εξέτασης των μαθητών στο αντίστοιχο μάθημα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να δοθεί παράταση των μαθημάτων της Ενισχυτικής Διδασκαλίας μέχρι και την παραμονή της ημέρας της γραπτής εξέτασης των μαθητών στα αντίστοιχα μαθήματα.
  • Να αναγνωριστούν τα δεδουλευμένα, τα ένσημα και η προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών του προγράμματος μέχρι την ημερομηνία λήξης της σύμβασης.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ για το σύνολο των προβλημάτων της εκπαίδευσης που δημιουργούνται από τις γενικότερες κυβερνητικές επιλογές (μη προσλήψεις, μη λειτουργία τμημάτων ένταξης, κατάργηση ενισχυτικής, κατάργηση εργαστηρίων, καταργήσεις – συγχωνεύσεις τμημάτων, άρση σεισμόπληκτου κλπ) θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης την Παρασκευή 27 Μάη και ώρα 12.30 μμ.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

   Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης    Ποταμιάνου Σοφία



00 inkefalonia general ad 300X250