Γενική Συνέλευση Εμπόρων - Καταστηματαρχών Σάμης: Να δοθεί τώρα στους καταστηματάρχες της παραλίας, παράταση έως τον Οκτώβρη

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Μαΐου 2016 11:08

Γενική Συνέλευση Εμπόρων - Καταστηματαρχών Σάμης: Να δοθεί τώρα στους καταστηματάρχες της παραλίας, παράταση έως τον Οκτώβρη

Την Κυριακή, σε αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου, πραγμτοποιήθηκε  η πρώτη Γενική Συνέλευση, του Συλλόγου Εμπόρων - Καταστηματαρχών Σάμης ο "Αιγιαλός".

Ύστερα από τις τοποθετήσεις του Προέδρου και των μελών του Δ.Σ., για την ανάγκη στήριξης του Συλλόγου και την σημασία ύπαρξής του, για την περιοχή της Σάμης, ακολούθησε, α) ενημέρωση για το γνωστό θέμα των τεντών που απασχολεί έντονα εφέτος, καταστηματάρχες εστίασης που δραστηριοποιούνται στην παραλία, β) τοποθετήσεις από τα μέλη του Δ.Σ. γ) τοποθετήσεις από τους παριστάμενους καταστηματάρχες και εμπόρους και δ) ψήφισμα για το θέμα αυτό. Να πούμε, πως το θέμα των τεντών, ήταν το μοναδικό που απασχόλησε απόψε την Γ.Σ.

Αναλυτικά: Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημήτρης Τζανετάτος, αναφέρθηκε στο ιστορικό του προβλήματος. "Το πρόβλημα ξεκινά από το 2009 που το κράτος θέλει "να ελέγξει την περιουσία του", και διαπιστώνει παρανομία σχετικά με τις τέντες στο λιμάνι της Σάμης. Το 2011 ξανά ελέγχει και διαπιστώνει εκ΄νέου παρανομία και μέχρι το 2014, κρατά στα συρτάρια του, τις όποιες αποφάσεις του...λόγω εκλογών! Το 2014, βεβαιώνουν πρόστιμα προηγούμενων ετών έως το -14 και από τότε, καμία λύση δεν δίνεται από τους αρμόδιους... μόνο "θα"..." Ακολούθησαν τοποθετήσεις, από την πλειοψηφία σχεδόν των παριστάμενων μελών. Καθολική απαίτηση στις τοποθετήσεις όλων, ήταν να δοθεί παράταση, στους καταστηματάρχες, που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, μέχρι τέλος Οκτώβρη, να μην χάσουν τη σαιζόν, κάτι που θα είναι καταστροφικό και γι' αυτούς και για την οικονομία της περιοχής. Ακούστηκαν αρκετά στις παρεμβάσεις, αναφέρουμε χαρακτηριστικά " πρέπει να λειτουργήσουμε ενωμένοι, σαν ένα πολυκατάστημα και όχι ο καθ' ένας ξεχωριστά, έρχονται χιονοστιβάδα αντιλαϊκών μέτρων που θίγουν κυρίως, τους μικρούς και μικρομεσαίους και ευνοούν τις πολυεθνικές, δεν είναι μόνο οι τέντες, η Σάμη είναι πλήρων εγκαταλελειμμένη, χρειάζονται δυναμικές κινητοποιήσεις, η ομηρία των καταστηματαρχών είναι απαράδεκτη, όποιος αγωνίζεται κερδίζει, χρειάζεται η συμμετοχή όλων των φορέων για τα προβλήματα της Σάμης και αρκετά άλλα, στο ίδιο "μήκος κύματος"   ύστερα από τη συζήτηση, υιοθετήθηκε ομόφωνα τα παρακάτω:

α) Πενταμελής επιτροπή από καταστηματάρχες, μέλη του Συλλόγου, την Βουλευτή  τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς - Ιθάκης και εκπρόσωπο του Λιμενικού Ταμείου  Κεφαλονιάς , να επισκεφτούν το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, και να απαιτήσουν, την άμεση υπογραφή παράτασης απρόσκοπτης εργασίας, των επαγγελματιών της παραλίας της Σάμης που έχουν το πρόβλημα με τις τέντες, έως και το τέλος της φετινής τουριστικής περιόδου.

β)Αποστολή  εγγράφων στα εμπλεκόμενα υπουργεία, που να ζητούν, την παύση των διώξεων των καταστηματαρχών και να τους επιτραπεί να δουλέψουν απρόσκοπτα, μέχρι τέλους της φετινής τουριστικής περιόδου'

γ) Σε περίπτωση που δεν τελεσφορήσουν οι δυο πιο πάνω ενέργειες, ομόφωνη απόφαση, για δυναμικές κινητοποιήσεις. 

Ακολουθούν φωτογραφίες από την Γ.Σ. και από την παραλία της Σάμης το βράδυ...μιας παραλίας, που θυμίζει έρημη πόλη...

Αυτή την εικόνα παρουσιάζει η Σάμη από την αρχή της φετινής τουριστικής περιόδου. Εικόνα έρημης πόλης και χωρίς να φαίνεται ( προς το παρών τουλάχιστον ), "φως στο τούνελ"!!! Γιατί; γιατί κάποιοι υποσχέθηκαν λύση από το 2012 και ως συνήθως... έκαναν ένα μεγάλο τίποτα, κάποιοι πίστεψαν σε "κούφια λόγια" και λαϊκίστικες υποσχέσεις και εισέπραξαν κοροϊδία και φυσικά ακόμα και σήμερα, οι κύριοι υπεύθυνοι  κρύβονται, αρνούμενοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους!!! 

Τάσος Καβαλλιεράτος

vlahatasamis.gr


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250