Φοιτητές της Ανωτάτης εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλά στην Κεφαλονιά, φιλοξενούμενοι του Μητροπολίτη

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Μαΐου 2016 20:20

Φοιτητές της Ανωτάτης εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλά στην Κεφαλονιά, φιλοξενούμενοι του Μητροπολίτη

Φιλοξενούμενοι του Μητροπολίτη Κεφαλονιάς Δημήτριου, βρίσκονται αυτές τις μέρες στο νησί μας, πενήντα σπουδαστές τηςΑνωτάτης εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλά.


Οι σπουδαστές είναι από το θεολογικό τμήμα και το τμήμα εκκλησιαστικής μουσικής.  Τους συνοδεύουν η Διευθύντρια της Ακαδημίας κ. Μαρία Ράπτη ( πραγματικά μια εξαίρετη και ευγενέστατη Κυρία!!! ), καθηγητές και φίλοι της Ακαδημίας.

Να σημειώσουμε πως ο νυν Δεσπότης Κεφαλονιάς υπηρέτησε για πολλά χρόνια σαν διευθυντής την Ακαδημία, με ένα εξαιρετικό έργο, κατ' ομολογία,όσων γνωρίζουν την παρουσία του εκεί. Τον αντικατέστησε η κ. Ράπτη που αναφέρουμε παραπάνω. Το πρόγραμμα των σπουδαστών σήμερα είχε: Πρωινή λειτουργία και προσκύνημα στον Αγ. Γεράσιμο. Επίσκεψη στην Δρογκαράτη, όπου όλοι μαζί έψαλαν το "Χριστός Ανέστη" και άλλους εκκλησιαστικούς ύμνους.  Ακολούθησε επίσκεψη και βαρκάδα στο λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης. Την ξενάγηση και στα δύο σπήλαια, έκανε ο Πρόεδρος του Διαπολιτισμικού Κέντρου Ιονίου κ. Τάκης Τόκκας. Μετά τις δυο επισκέψεις, ακολούθησε γεύμα, στη ταβέρνα "Καραβόμυλος". Ένας μαγευτικός χώρος , ανάμεσα στη λίμνη του Καραβομύλου και το κύμα της θάλασσας!!!  Εκεί γεύτηκαν τους μεζέδες και τα κυρίως πιάτα, που είχαν ετοιμάσει, ο  ιδιοκτήτης  Τάσος Μωραΐτης και το προσωπικό της ταβέρνας, απόλαυσαν την μοναδική ομορφιά του τοπίου...και στο τέλος όχι μόνο τραγούδησαν αλλά και χόρεψαν, με πρώτη να σέρνει τον χορό τη Διευθύντρια της Σχολής κ. Ράπτη!! τελειώνοντας το γεύμα, ευχαρίστησαν θερμά τον κ. Τόκκα, που σε μεγάλο μέρος είχε φροντίσει τα της φιλοξενείας στην περιοχή μας, τον ιδιοκτήτη και το προσωπικό της ταβέρνας, για τα εξαιρετικά πιάτα την περιποίηση και κατευθύνθηκαν στην Σάμη για καφέ. Μετά την Σάμη, ακολουθεί επίσκεψη στο Φισκάρδο και Εσπερινός στην εκκλησία των Αντυπάτων Ερίσου.

Τάσος Καβαλλιεράτος

Vlahatasamis.gr

 




00 inkefalonia general ad 300X250