Λαϊκή Επιτροπή Παλικής : Κλιμάκωση για το Μαντζαβινάτειο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016 10:50

Λαϊκή Επιτροπή Παλικής : Κλιμάκωση για το Μαντζαβινάτειο

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟ ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ!


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ!

Συναγερμός!

Όλη η Παλική, όλος ο Νομός στο πόδι.

Η Λαϊκή Επιτροπή Παλικής από κοινού με την Επιτροπή Αγώνα Φορέων (ΕΚΚΙ, ΕΛΜΕ-ΚΙ κ.ά.) είχαμε επισημαίνει στην κυβέρνηση πως θα δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα αν δεν πάρει πίσω το σχέδιο να κλείσει το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου, αν δεν στελεχωθούν τα δύο Νοσοκομεία, αν δεν παρθούν μέτρα για τους σεισμόπληκτους, αν δεν ανατραπεί η αντιλαϊκή – φιλομονοπωλιακή πολιτική. Η κυβέρνηση, νομίζοντας πως θα κάμψει τον αγώνα, κάνει πως δεν ακούει τα αιτήματά μας και κλιμακώνει την επίθεση και τις προκλήσεις. Ταυτόχρονα με την ψήφιση του νόμου «λαιμητόμου» για το ασφαλιστικό, τη φοροληστεία και το 4ο μνημόνιο – «κόφτη», δίνει εντολή μέσω της 6ης ΥΠΕ για πλήρη αποψίλωση του Μαντζαβινάτειου από ιατρικό προσωπικό. Καθορίζει κοινές εφημερίες με το ΓΝ Αργοστολίου, που σε συνθήκες υποστελέχωσης όλων των δομών υγείας σημαίνει πρακτικά νέους κίνδυνους για τους ασθενείς σε όλο το Νομό, μετατροπή του Μαντζαβινάτειου σε Κέντρο Υγείας και δρομολόγηση του κλεισίματός του.

Οι ψευτοκαυγάδες με τη ΝΔ θέλουν να αποπροσανατολίσουν, αφού τα κόμματα αυτά προσκυνούν το κεφάλαιο, την ΕΕ και τη στρατηγική τους. Συμφωνούν οι πόροι για τα Νοσοκομεία να γίνουν νέες παροχές στους καπιταλιστές και να διαμορφωθούν νέα πεδία δράσης τους. Επιπλέον, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που έχει αναλάβει τη βρώμικη δουλειά, προσπαθεί να οδηγήσει σε αντιπαράθεση τους Ληξουριώτες με το υπόλοιπο νησί με το ψεύτικο επιχείρημα πως με τις κοινές εφημερίες και τις μετακινήσεις θα λειτουργήσει καλύτερα το Νοσοκομείο Αργοστολίου. Οι άνθρωποι ξεπέρασαν το ΠΑΣΟΚ στον κοινωνικό αυτοματισμό, έχουν θράσος. Τα λένε αυτά όταν τέλειωσαν οι προηγούμενες απάτες περί διορισμών και την ώρα που ενόψει νέων συνταξιοδοτήσεων και τα δύο Νοσοκομεία αλλά και όλες οι δομές υγείας υποστελεχώνονται δραματικά. Η πολιτική χτυπήματος της δημόσιας υγείας είναι ενιαία, είναι μέρος της συνολικής επίθεσης στα λαϊκά δικαιώματα.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν νέες προκλήσεις όσον αφορά την άρση του χαρακτηρισμού της περιοχής μας ως σεισμόπληκτης, με όλες τις συνέπειες για τις εργατικές κατοικίες, τα σχολεία, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, για τις ζωές των σεισμόπληκτων και των παιδιών τους. Ο Υπουργός Παιδείας κ. Φίλης απορρίπτοντας την τροπολογία του ΚΚΕ για να μην εξαιρεθούν οι μαθητές της Παλικής και την υπόλοιπης Κεφαλονιάς (πλην Ερίσσου) από την ποσόστωση, είπε ότι «για τους σεισμόπληκτους υπάρχει πρόβλεψη»!!! Δηλαδή μας λέει πως εμείς πια δεν είμαστε σεισμόπληκτοι. Η κυβέρνηση επιδιώκει να νομιμοποιήσει την εγκατάλειψη, πατώντας πάνω στις αθλιότητες της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι Παλικισιάνοι και τα παιδιά τους «είναι σε ανάλογη αν όχι καλύτερη κατάσταση από άλλες περιοχές»!!! Κι όλα αυτά με τη στήριξη της κ. Βουλευτή και της αριστερής Περιφερειακής Αρχής (ΣΥΡΙΖΑ – ΛΑΕ) που δεν στήριξαν το αίτημα να μην αποχαρακτηριστεί ο Νομός ούτε το να δοθεί ποσόστωση για τους μαθητές.

Συντοπίτες, εργαζόμενοι της Παλικής.

Ξέρουμε πως έχουμε να κάνουμε με ένα δύσκολο αντίπαλο. Οι κυβερνητικές επιλογές δε μπορεί παρά να ήταν σε αυτή τη γραμμή αφού έχουν επιλέξει να στερούν από την υγεία, τις προνοιακές δαπάνες για τους σεισμόπληκτους, την παιδεία, την ασφάλιση, από το τσάκισμα των ζωών μας. Έτσι τα δίνουν στους καπιταλιστές για την κερδοφορία και την ανάπτυξη των κερδών τους. Αντίπαλός μας επομένως είναι το μαύρο μέτωπο όλου των κομμάτων που υπηρετούν το κεφάλαιο, το κράτος του, μια ολόκληρη στρατηγική ανάπτυξης.

Νομίζουν πως θα μας πιάσουν στον ύπνο ή θα μας γονατίσουν.

Ας ξέρουν όμως πως ο λαός μας, που έδωσε αγωνιστικό «παρών» στο τριήμερο 6-8 Μάη, δεν έχει πει την τελευταία του λέξη!!!

Η Λαϊκή Επιτροπή Παλικής καλεί τους εργάτες, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους της περιοχής σε έναν «ανένδοτο» αγώνα για το δίκιο μας.

Απαιτούμε:

  1. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία που να καλύπτει τις ανάγκες μας, με πλήρη στελέχωση του Μαντζαβινάτειου, του Νοσοκομείου Αργοστολίου και όλων των δομών υγείας στο Νομό. Καμία μετακίνηση γιατρού – να επιστρέψουν πίσω όσοι μετακινήθηκαν – όχι στις κοινές εφημερίες των δύο Νοσοκομείων.
  2. Μέτρα για τους σεισμόπληκτους και τα παιδιά τους – ανακατασκευή των εργατικών κατοικιών και θωράκιση όλων των δημόσιων υποδομών της περιοχής με 100% κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση, ποσόστωση για τους μαθητές.
  3. Αποκλειστικά δημόσια ασφάλεια – πρόνοια. Όχι στο Νόμο λαιμητόμο, τη νέα φοροληστεία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

Την Πέμπτη 19 Μάη, 8 μμ

σύσκεψη φορέων - συγκέντρωση κατοίκων

στο χώρο του Μουσείου Ληξουρίου.

Αποφασίζουμε την κλιμάκωση της δράσης μας.

Η πρόταση από πλευράς μας είναι για συστράτευση όλου του εργαζόμενου κόσμου του Νομού με πυρήνα την Παλική και αιχμή τα θέματα υγείας – σεισμόπληκτων. Πιστεύουμε πως πρέπει να υπάρξει κλιμάκωση με μαζικές κινητοποιήσεις με σωστό περιεχόμενο και προσανατολισμέ, με ποικιλία μορφών πχ πορείες, καταλήψεις δημοσίων κτιρίων – υπηρεσιών (πχ Αντιπεριφέρειας), κλείσιμο δρόμων – πορθμείου και επιστέγασμα καλά οργανωμένη μαζική κάθοδο με λεωφορεία στην Αθήνα περί τα τέλη Ιούνη.

Έχουμε το δίκιο και θα το κερδίσουμε στο δρόμο!!!




00 inkefalonia general ad 300X250