Το πλήρες πρόγραμμα εορτασμού της ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016 13:57

Το πλήρες πρόγραμμα εορτασμού της ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα

 

«ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 152ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς, στα πλαίσια του εορτασμού της 152ης Επετείου της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα, πραγματοποιεί, γενικό σημαιοστολισμό και φωταγώγηση όλων των δημοσίων και ιδιωτικών καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ., των τραπεζών, των οικιών και των ελλιμενισμένων πλοίων, από το πρωί της Παρασκευής 20ης Μαΐου 2016 μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου 21ης Μαΐου 2016.      

«ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΙΟΥ 2016»

Ώρα : 10:00

Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές και τους φορείς, παρουσία, του Λυκείου Ελληνίδων (Παράρτημα Αργοστολίου), του Λυκείου Ελληνίδων (Παράρτημα Σύρου), του Λυκείου Ελληνίδων (Παράρτημα Ιωαννίνων) και αντιπροσωπειών μαθητών από τα σχολεία, Α΄/θμιας & Β΄/θμιας Εκπαίδευσης του Αργοστολίου, στο Μνημείο Ριζοσπαστών - Ξενία.

 Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή, για κατάθεση στεφάνων στα τηλέφωνα: 2671360530-531 μέχρι την Πέμπτη 19-05-2016.

Ώρα:11:00

Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές, παρουσία του Λυκείου Ελληνίδων (Παράρτημα Αργοστολίου), του Λυκείου Ελληνίδων (Παράρτημα Σύρου), του Λυκείου Ελληνίδων (Παράρτημα Ιωαννίνων) και αντιπροσωπειών μαθητών από τα σχολεία Α΄/θμιας Εκπαίδευσης του Αργοστολίου, στο Μνημείο των Ριζοσπαστών Ιωσήφ Μομφεράτου, Ηλία Ζερβού – Ιακωβάτου και Γεράσιμου Α. Λειβαδά, στο Δημοτικό Κοιμητήριο Αργοστολίου.

Ώρα: 20:30

Μουσικοχορευτική Εκδήλωση-Αφιέρωμα, στην Επέτειο της Ένωσης Επτανήσου με την μητέρα Ελλάδα (21 Μαΐου 1864) από το Λύκειο Ελληνίδων (Παράρτημα Αργοστολίου), με τη συμμετοχή του Λυκείου Ελληνίδων (Παράρτημα Σύρου), και του Λυκείου Ελληνίδων Παράρτημα Ιωαννίνων,στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου “Ο ΚΕΦΑΛΟΣ”.

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

«ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΜΑΙΟΥ 2016»

Χαιρετισμός με κωδωνοκρουσίες και ανάκρουση Εθνικών Εμβατηρίων, στους δρόμους της πόλης.

Ώρα 08:00π.μ.

Έπαρση της Σημαίας.

Ώρα 10:20 π.μ.

Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, χοροστατούντος τουΣεβασμιωτάτουΜητροπολίτου Κεφαλληνίας κ.κ. Δημητρίου.

Μετά την δοξολογία, τον πανηγυρικό της ημέρας, θα εκφωνήσει ο κ. Γεράσιμος Φαρακλός, Διδάκτορας Κλασικής Φιλολογίας, εκπαιδευτικός του Γενικού Λυκείου Ληξουρίου.

Ώρα 11:20 π.μ.

Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο των Ριζοσπαστών - Ξενία, από την Αυτού Εξοχότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, εκπροσώπου όλων των Ελλήνων.

Ώρα 12:00 μ.μ.

Παρέλαση, ενώπιον του Εξοχότατου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, επισήμων, θυμάτων πολέμου, αντιστασιακών οργανώσεων, των σπουδαστών, των μαθητών του Δήμου Κεφαλονιάς, των προσκόπων, του Λυκείου Ελληνίδων (Παράρτημα Αργοστολίου), του Λυκείου Ελληνίδων (Παράρτημα Σύρου), του Λυκείου Ελληνίδων (Παράρτημα Ιωαννίνων), φορέων, Ενόπλων Δυνάμεων κ.λ.π., με τη συνοδεία Φιλαρμονικών του Δήμου Κεφαλονιάς ήτοι: Φιλαρμονική Αργοστολίου «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΛΑΥΡΑΓΚΑΣ», Φιλαρμονική Σάμης «ΘΕΜΟΣ ΑΜΟΥΡΓΗΣ» και της Μπάντας Στρατού Ξηράς, του Διακλαδικού Κέντρου Εκπαίδευσης Τριπόλεως, στο χώρο της κεντρικής πλατείας Αργοστολίου.

Ώρα 13:45 μ.μ.

Τελετή ανακήρυξης της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας σε Επίτιμο Δημότη Κεφαλονιάς, στο Δημοτικό Θέατρο «Κέφαλος» στο Αργοστόλι.

Η τελετή περιλαμβάνει:

  • Ανάγνωση της Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου περί Ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας σε Επίτιμο Δημότη Κεφαλονιάς από τον Πρόεδρο του ΔΣ κ. Γεράσιμο Παπαναστασάτο.
  • Προσφώνηση του Δημάρχου Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρου Παρίση και Ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας σε Επίτιμο Δημότη Κεφαλονιάς
  • Αντιφώνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας

Ώρα 17:00 μ.μ.

Εκδήλωση-Αφιέρωμα στο Ριζοσπαστικό κίνημα και στην Ένωση Επτανήσων με την Ελλάδα τιμώντας παράλληλα τα 200 έτη από την γέννηση του Κεφαλλονίτη Ριζοσπάστη Ιωσήφ Μομφεράτου. Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος», συνιστά διοργάνωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων. Ακολουθεί τελετή αναγόρευσης της Αυτού Εξοχότητας του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου, σε Επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων από τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος Καθηγητή κ.Ιωάννη Δραγώνα.

Ώρα 18:20 μ.μ.

Εκδήλωση της Α΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κεφαλληνίας που περιλαμβάνει:

  • Τον «Απολογητικό Λόγο» του Παπα-Ληστή από μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου.
  • Την Χορωδιακή απόδοση της «Λειτουργίας των Ριζοσπαστών» σε μουσική Λίνου Κόκκοτου και στίχους του Νίκου Σουρή, από την Σχολική Χορωδία του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου, συνοδεία της μουσικού Βέρας Γαλάτειας. Η εκδήλωση ολοκληρώνεται με το άσμα «Σ΄ ένα παπόρο μέσα» από την αυτή χορωδία.

Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Κ. Ιωάννης Μπαλάφας.

          Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρακαλούνται, να παραστούν οι αρχές και όλοι οι πολίτες, του Νομού μας.

Τα της ιεροτελεστίας παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολις Κεφαλληνίας, τα της τάξεως η Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας και τα του λιμένος ο κ. Λιμενάρχης Αργοστολίου.

Το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης, θα έχει ο καθηγητής φυσικής αγωγής κ. Γεράσιμος Πολλάτος.

Τελετάρχες ορίζονται, οι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας κ. Μ. Κλαουδάτος και κ. Π. Σταθάτος.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

ΠΑΝΑΓΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΟΓΚΩΝΑΣ


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250