Πολιτική εκδήλωση των Οικολόγων Πράσινων την Τρίτη στο Αργοστόλι

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012 21:56

Πολιτική εκδήλωση των Οικολόγων Πράσινων την Τρίτη στο Αργοστόλι

Έχοντας στόχο την άμεση επαφή και συζήτηση με τους πολίτες της Κεφαλονιάς οι Οικολόγοι Πράσινοι διοργανώνουν πολιτική εκδήλωση στο Αργοστόλι, την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου στις 18.30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου,  Αντ.Τρίτση 119.

Θα μιλήσουν οι:

Γιάννης Μαχαίρας Δρ. Βιολογίας με θέμα Οι προστατευόμενες περιοχές ως ευκαιρία βιώσιμης ανάπτυξης.

Γιώργος Κανέλλης, μέλος Οργ. Επ.: Θέσεις των Οικολόγων Πράσινων για μια βιώσιμη έξοδο από την κρίση.

Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και τοποθετήσεις από το κοινό.

Ο Γ. Μαχαίρας, ο οποίος είναι μέλος του ΔΣ του Εθνικού Πάρκου Αίνου, θα μιλήσει για την ανάγκη να δούμε τις προστατευόμενες περιοχές (όπως ο Αίνος) όχι ως σύνολο ενοχλητικών δεσμεύσεων αλλά ως ευκαιρία για ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων όπως ο οικοτουρισμός και η βιολογική γεωργία.   Θα αναπτύξει την βασική θέση ότι η ποιότητα της ζωής και η απασχόληση βελτιώνονται όταν ζούμε σ’ έναν τόπο με διατηρημένα τα φυσικά και πολιτιστικά του πλεονεκτήματα.

Ο Γ. Κανέλλης θα μιλήσει για την ανάγκη να αναζητήσουμε, στην εξαιρετικά δύσκολη σημερινή συγκυρία λύσεις που θα μας βγάζουν ταυτόχρονα από την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση. Να χτίσουμε ένα μέλλον στηριγμένο στην πραγματική παραγωγική οικονομία και την δημιουργία ενός έντιμου και αποτελεσματικού κράτους, ενάντια στην παρασιτική κερδοσκοπία των χρηματιστικών συμφερόντων, με προσανατολισμό την συμφιλίωση του πολιτισμού με την φύση.

Καλούμε όχι μόνο τους φίλους των πράσινων ιδεών αλλά και κάθε πολίτη να μας ακούσει και  να τον ακούσουμε.