Τετραήμερη πανελλαδική απεργία από την ΠΝΟ - Χωρίς πλοία μέχρι την Τρίτη

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 06 Μαΐου 2016 13:04

Τετραήμερη πανελλαδική απεργία από την ΠΝΟ - Χωρίς πλοία μέχρι την Τρίτη

Δεμένα τα πλοία από αύριο στις 6 το πρωί έως τις 6 το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου - 48ωρη απεργία ανακοίνωσαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.


Σε απεργιακό κλοιό εισέρχεται από την Παρασκευή η χώρα, καθώς παραλύουν σχεδόν όλοι οι τομείς του Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, με αφορμή την... κατεπείγουσα απόφαση της κυβέρνησης να φέρει στη Βουλή προς συζήτηση και ψήφιση το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία προκήρυξε τετραήμερη απεργιακή κινητοποίηση – μέχρι την Τρίτη – γεγονός που σημαίνει ότι χιλιάδες πολίτες θα εγκλωβιστούν μακριά από τα νησιά, στα οποία είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν, ενώ πρόβλημα θα δημιουργηθεί και με τους τουρίστες. Εκτός της ΠΝΟ, 48ωρη απεργία (Παρασκευή και Σάββατο) ανακοίνωσαν τόσο η ΑΔΕΔΥ, όσο και η ΓΣΕΕ.

Πιο συγκεκριμένα, τετραήμερη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από αύριο στις 6 το πρωί έως τις 6 το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου, αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Στελέχη της ΠΝΟ ανέφεραν ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις που γίνονται με αφορμή την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη βουλή και στις οποίες ενσωματώνεται και ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς με συμμετοχή των Ελλήνων ναυτικών στην 24ωρη κινητοποίηση της ΓΣΕΕ την Κυριακή 8 Μαΐου, θα έχουν προοπτική κλιμάκωσης.

Η ΠΝΟ σε ανακοίνωσή της έχει τονίσει ότι «το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που έχει κατατεθεί στις Επιτροπές της Βουλής για επεξεργασία περιέχει δυσμενέστερες ρυθμίσεις αφού διευρύνεται και το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) και εντάσσονται στη νέα του διευρυμένη μορφή του τα Ταμεία Πρόνοιας των Ναυτικών (Αξιωματικών και Κατωτέρω Πληρωμάτων) τα οποία, είναι πλέον ή βέβαιον ότι θα απωλέσουν πλήρως τα αποθεματικά τους και από υγιή αυτοτελή ταμεία, που είναι σήμερα, θα καταλήξουν, μαζί με τα υπόλοιπα ομοειδή ταμεία που εντάσσονται στον νέο φορέα, σε ένα νέο ελλειμματικό τέρας».

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση το συγκεκριμένο νομοσχέδιο να περάσει στην ελληνική κοινωνία και η κυβέρνηση θα πρέπει να το πάρει άμεσα πίσω», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς και προσέθεσε ότι η «συγκεκριμένη ρύθμιση δίνει το τελειωτικό χτύπημα στο ναυτικό επάγγελμα και τους συνταξιούχους ναυτικούς».

ΙΟΝΙΟΝ  ΠΕΛΑΓΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το πλήρωμα του Ε/Γ-Ο/Γ ΙΟΝΙΟΝ

ΠΕΛΑΓΟΣ Ν.Π 9344 θα συμμετέχει στις δυο  48ΩΡΕΣ απεργίες στην οποία

συμμετέχει η Π.Ν.Ο που θα πραγματοποιηθεί την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 06-5-16

ΣΑΒΒΑΤΟ 07-5-16 ΚΥΡΙΑΚΗ 08-5-16 και ΔΕΥΤΕΡΑ 09-5-16 ως εκ τούτου δεν

θα εκτελεστούν δρομολόγια από το πλοίο.

 

Η ανακοίνωση της Kefalonian Lines

Η Kefalonian Lines ενημερώνει το επιβατικό κοινό της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου ότι από αύριο 06/05 το πρωί ξεκινάει τετραήμερη απεργία στα πλοία που προκήρυξε ξαφνικά σήμερα η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα το βράδυ.

Παρακαλούνται οι επιβάτες που είχαν προγραμματίσει την έξοδό τους από το νησί της Κεφαλονιάς ή της Ζακύνθου τις επόμενες ημέρες, να χρησιμοποιήσουν το αυριανό δρομολόγιο στις 05:00 που θα εκτελεσθεί και από Κεφαλονιά και από Ζάκυνθο.


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250