O Θ. Μιχαλάτος σχετικά με τη δημοσιοποίηση της λίστας των οφειλετών νερού

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012 12:50

Στις 18 Ιουλίου σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό και σε συνέχεια σχετικής ανακοίνωσης του, ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βασίλειος Ρουχωτάς, ανέφερε ότι δεν του χορηγούνται από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Δήμου Κεφαλλονιάς κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο οι λίστες των οφειλετών νερού και ότι πρέπει να γνωρίζουμε ποιος χρωστάει νερό και δεν πάμε να του το κόψουμε.

Ξέχασε όμως να αναφέρει ότι τόσο στη μεταξύ μας συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΕΥΑ όσο και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, δήλωσα ξεκάθαρα ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα να δώσουμε τις λίστες των οφειλετών. Πρόκειται όμως για προσωπικά δεδομένα και είμαι υποχρεωμένος να διασφαλίσω ότι τα δεδομένα αυτά θα τύχουν επεξεργασίας σύμφωνα με τις βασικές αρχές προστασίας των προσωπικών δεδομένων και δεν θα αλλοιωθούν αποτελώντας αντικείμενο σχολιασμού σχετικά με το ποιος χρωστάει νερό από τρίτους.

Είναι κατανοητό και σεβαστό το δικαίωμα των Δημοτικών Συμβούλων, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους, να ζητάνε στοιχεία για να μπορούν να διατυπώνουν προτάσεις που θα λειτουργήσουν προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και που θα βοηθήσουν την λειτουργία του Δήμου και των νομικών του προσώπων.

Για αυτό εξάλλου και συμφώνησα με τον κ. Ρουχωτά όταν μου ανακοίνωσε ότι θα απευθυνθεί στην Εισαγγελία προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση, διαβεβαιώνοντας τον ότι με αυτό τον τρόπο με βοηθάει.

Μια εύλογη απορία όμως δημιουργείται ... γιατί επιμένει αποκλειστικά στη χορήγηση της λίστας των οφειλών ο κ. Ρουχωτάς και δεν ζητάει παράλληλα να πληροφορηθεί τι μέτρα έχουν παρθεί για την είσπραξη αυτών των οφειλών και τι σχεδιάζει να πράξει η επιχείρηση και σε ποιο χρονικό ορίζοντα για τη μείωση αυτών;

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΥΑ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ