Σύλλογος Φίλοι Μαντζαβινάτειου: "Σε δεινή θέση ο Νομός και το Μαντζαβινάτειο σε θέματα υγείας"

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016 14:07

Σύλλογος Φίλοι Μαντζαβινάτειου: "Σε δεινή θέση ο Νομός και το Μαντζαβινάτειο σε θέματα υγείας"

«ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ-ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟΥ»

Με πρόσφατη απόφαση της 6ης ΥΠΕ μετακινείται υποχρεωτικά και παρά την εκφρασθείσα αντίθεσή του, ο χειρουργός Α. Ζαπάντης και ο Δ/ντής παθολόγος Γερ. Θεοφιλάτος από το Μαντζαβινατειο Νοσοκομείο Ληξουρίου στο Νοσοκομείο στο Αργοστόλι.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα μετακινήθηκε επίσης ένας παθολόγος προς το Αργοστολι και ένας χειρουργός και μία παιδίατρος προς την Κύμη Ευβοίας.

Καταγγέλλεται η όλως αχαρακτήριστη μεθόδευση να κλείσει το Μαντζαβινατειο Νοσοκομείο στο Ληξούρι με την μετακίνηση του χειρουργού Αν. Ζαπάντη και του παθολόγου Γ. Θεοφιλάτου, δήθεν για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών του Νοσοκομείου Αργοστολίου. Παράλληλα μετακινούνται για την κάλυψη εφημερειών και άλλοι ιατροί παθολογικής ειδικότητας αφήνοντας το Νοσοκομείο και άλλα ιατρεία σε ολόκληρη την Κεφαλονιά απογυμνωμένα από κάθε ιατρική κάλυψη.

Ποτέ κατά το παρελθον δεν βρέθηκε ο νομός, αλλά και το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο σ’ αυτή την δεινή κατασταση οσον αφορα τα θεματα υγειας.

Επί πλέον, ο χρόνος κοινοποίησης της αποφάσεως στους ιατρούς που εμπλέκονται δείχνει παντελή έλλειψη προγραμματισμού και οργάνωσης.

Το Υπουργείο επανειλημμένα έχει ανακοινώσει την πρόσληψη ιατρών σε θέσεις κενές για μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά πρόσληψη δεν έχει γίνει καμμία.

Αναρωτιόμαστε η βουλευτής του Νομού αντέδρασε και πως. Δεν έχουμε ακούσει να παίρνει θέση σε αντίστοιχα προβλήματα στο πρόσφατο παρελθόν. Ο ιατρικός σύλλογος εξέφρασε την λύπη του για την μεθόδευση αυτή αλλά ανησυχεί κυρίως για τις 6 εφημερίες που μένουν ακάλυπτες, χωρίς να ασχολείται με το Μαντζαβινάτειο και τα Κέντρα Υγείας και Αγροτικά Ιατρεία που μένουν ακάλυπτα.

Η επιστολή αυτή κοινοποιείται στο Υπουργείο Υγείας, την βουλευτή Κεφαλληνίας και την 6η ΥΠΕ και αναμένεται μια απάντηση από όλους τους ανωτέρω για την λύση που προτείνεται και πότε επιτέλους θα υλοποιηθεί ώστε να λήξουν οι επικίνδυνες ελλείψεις και να μπορέσουν να έχουν πλέον οι κάτοικοι ουσιαστική κάλυψη.

Γ. Χρηστοπούλος-Γερουλάνος                    Διονύσιος Κατερέλος

Πρόεδρος                                                  Γ. Γραματεύς


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250