Η παιδική χαρά του Αργοστολίου αποκτά και πάλι ζωή!

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012 11:47

Η παιδική χαρά του Αργοστολίου αποκτά και πάλι ζωή!

Οι παιδικές χαρές είναι για να παίζουν τα παιδιά, ωστόσο στην περίπτωσή μας και για ένα πολύ μεγάλο διάστημα, η παιδική χαρά πάνω ακριβώς από την πλατεία Αργοστολίου, ήταν απολύτως εγκαταλειμμένη και μη λειτουργική. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Ένα σημαντικό ...κύτταρο της πόλης παρέμενε «νεκρό», ωστόσο σύντομα αυτή η παρηκμασμένη και ζοφερή εικόνα θα αλλάξει, καθώς ξεκίνησε σήμερα η ανάπλαση της συγκεκριμένης παιδικής χαράς.


Κούνιες, τσουλήθρες, μύλοι έκαναν ήδη την εμφάνισή τους στον χώρο και σύντομα θα τεθούν στην διάθεση των παιδιών που τόσο έχουν ανάγκη να βρουν έναν χώρο παιχνιδιού μέσα στο Αργοστόλι.
Βέβαια ο χώρος για να είναι λειτουργικός θέλει δουλειά πολλή, ωστόσο ο αντιδήμαρχος Σάββας Σαββαόγλου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νίκος Ανουσάκης και ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Αργοστολίου Λούκας Νιφοράτος, που βρέθηκαν σήμερα στον χώρο της ανάπλασης και επέβλεπαν τις εργασίες, γνωρίζουν πως σύντομα θα καταφέρουν να παρουσιάσουν κάτι χρήσιμο και προπαντός λειτουργικό.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Ανουσάκης δήλωσε: «Με πρωτοβουλία της δημοτικής κοινότητας Αργοστολίου με τον πρόεδρο Λούκα Νιφοράτο και τον αντιπρόεδρο Νίκο Σουπιωνά , αλλά και φυσικά από τον Δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση, από μένα προσωπικά και από τον αντιδήμαρχο Σάββα Σαββαόγλου προχωράμε στην ανάπλαση της παιδικής χαράς . Σκοπός μας είναι να φτιάξουμε κάτι λειτουργικό, κάτι ζωντανό και να μπει ένα τέλος στην κατάσταση "νεκρού κυττάρου" που υπήρχε για τη συγκεκριμένη παιδική χαρά. Όταν εμείς ήμασταν παιδιά, ερχόμαστε στην συγκριμένη παιδική χαρά και παίζαμε και ήταν ένας χώρος, ζωής, χαράς και γέλιου.
Επί περίπου 20 χρόνια δαπανήθηκαν πάρα πολλά λεφτά για την αναμόρφωση η οποία έγινε από την προηγούμενη δημοτική αρχή και το αποτέλεσμα ήταν να είναι ένας χώρος, μη ζωντανός, μη λειτουργικός, που δεν προσέφερε ουσιαστικά τίποτα στους ανθρώπους και ιδίως στα παιδιά. Ο σκοπός είναι να ξαναμπούν παιδιά, να ξαναμπούν οι γονείς και να ξανακουστεί το γέλιο στην παιδική χαρά».

"Διαγωνισμός Graffiti"

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αργοστολίου Λούκας Νιφοράτος τόνισε: «Θα βάψουμε μονόχρωμο το τσιμέντο εδώ και θα καλέσουμε όσα παιδιά επιθυμούν να κάνουν graffiti στο χώρο. Οπότε θα σταματήσουν οι αισχρολογίες στους τοίχους και θα υπάρχει και μία καλλιτεχνική διάσταση. Θα κοιτάξουμε να μπουν νερά για να πίνουν τα παιδιά που δεν υπάρχει και ένα τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης. Θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο λειτουργικό. Εδώ υπάρχει μία πισίνα που έχει γίνει βόθρος. Αυτή εδώ πρέπει να κλείσει να μπαζωθεί και να γίνει ένας ανθόκηπος. Ευχαριστούμε τον δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση που ενέκρινε το ποσό της ανάπλασης, τον Νίκο Ανουσάκη που συμπαραστέκεται και είναι σημαντικός ο ρόλος του,τον αντιδήμαρχο Σάββα Σαββαόγλου και τον Σπύρο Ματιάτο που στέλνει τα συνεργεία του και όλους όσους βοηθούν και βοήθησαν στην ανάπλαση αυτού του κυττάρου» .


Σε 10 με 15 ημέρες το έργο θα έχει ολοκληρωθεί και τα παιδιά θα μπορούν να χαρούν ξανά την παιδική τους χαρά.




00 inkefalonia general ad 300X250