ΤΕΙ Ιονίων Νήσων : Συνεχίζονται οι διαλέξεις για την Επτανησιακή Μπάντα στο Ληξούρι

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012 14:12

ΤΕΙ Ιονίων Νήσων : Συνεχίζονται οι διαλέξεις για την Επτανησιακή Μπάντα στο Ληξούρι

Συνεχίζονται στο Ληξούρι τα σεμινάρια της εκπαιδευτικής δράσης «Συντήρηση και Επισκευή Πνευστών και Κρουστών Μουσικών Οργάνων», που υλοποιείται από το Τμήμα Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων.Το πρόγραμμα των επόμενων διαλέξεων έχει ως εξής:

 

• Τετάρτη 18 Ιουλίου, ώρα 10:00 π.μ.
Θέμα: Η Μπάντα στα Επτάνησα
Ομιλητής: Κωνσταντίνος Καρδάμης, Λέκτορας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο
• Τετάρτη 25 Ιουλίου, ώρα 10:00 π.μ.
Πρώτο θέμα: Φιλαρμονικές, όργανα και η ιστορία τους
Ομιλητής: Νικόλαος Μπούκας, Επίκουρος Καθηγητής στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων
Δεύτερο θέμα: Τα μουσικά όργανα από την πλευρά της Φυσικής
Ομιλητής: Διονύσιος Κατερέλος, Επίκουρος Καθηγητής στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων
• Παρασκευή 27 Ιουλίου, ώρα 10:00 π.μ.
Θέμα: Ανάδειξη και συντήρηση της υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς Ομιλητής: Γεώργιος Παναγιάρης, Καθηγητής στο ΤΕΙ Αθήνας

Οι διαλέξεις είναι ανοικτές σε κάθε ενδιαφερόμενο και προσκαλούνται να συμμετάσχουν όλα τα μέλη και οι φορείς της τοπικής κοινωνίας. Τα σεμινάρια γίνονται στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς, στις αίθουσες του Τμήματος (Κτίρια πρώην ΒΕΣ).
Η σημαντική αυτή εκπαιδευτική δράση, που συνεχίζεται από το Τμήμα Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, περιλαμβάνει διαλέξεις και πρακτική εξάσκηση για τη συντήρηση και επισκευή μουσικών οργάνων, οι οποίες απευθύνονται στους μαθητές των Φιλαρμονικών Σχολών της Κεφαλονιάς και στους εκπαιδευτές τους, αλλά και στους φοιτητές του Τμήματος.
Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι ο χώρος των Επτανήσων, εκμεταλλευόμενος την πλούσια και μοναδική μουσική παράδοσή του, να καταστεί πανελλαδικό σημείο αναφοράς όσον αφορά το αντικείμενο της επιστημονικής συντήρησης των παραδοσιακών οργάνων αλλά και γενικότερα υλικών και άυλων έργων του Πολιτισμού.
Επιστημονικός Υπεύθυνος: Επ. Καθηγητής Διονύσιος Κατερέλος
Πληροφορίες: 26710-92855 (Γραμματεία Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων), www.teiion.gr

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.