Πρόγραμμα Φιλοξενίας Φοιτητών για την Ενωση της Ευρώπης (AEGEE) στην Κεφαλλονιά

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012 11:16

Πρόγραμμα Φιλοξενίας Φοιτητών για την Ενωση της Ευρώπης (AEGEE) στην Κεφαλλονιά

Με ιδιαίτερη χαρά, ο Δήμος Κεφαλλονιάς συνεργάστηκε με την AEGEE στα πλαίσια της ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού πνεύματος συνεργασίας και συναδέλφωσης της διεθνούς Φοιτητικής Κοινότητας.Συγκεκριμένα, δεκαοκτώ φοιτητές από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, μέλη της Κίνησης Φοιτητών για την Ένωση της Ευρώπης (AEGEE) φιλοξενήθηκαν στην πόλη του Αργοστολίου από τις 7 έως τις 15 Ιουλίου στα πλαίσια του Θερινού Πανεπιστημίου με κύριο θέμα την εκμάθηση Πληροφοριακών Συστημάτων.


Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι φιλοξενούμενοι, διδάχθηκαν επίσης τα βασικά της ελληνικής γλώσσας, έμαθαν παραδοσιακούς χορούς, γεύτηκαν τις Ελληνικές γεύσεις και γνώρισαν τις ομορφιές του νησιού μας. Μεταξύ άλλων το πρόγραμμα περιλάμβανε ξεναγήσεις σε διαφορετικά μέρη της Κεφαλλονιάς, όπως η παραλία του Μύρτου, το σπήλαιο της Δρογκαράτης, η λίμνη της Μελισσάνης, Αντίσαμος και άλλες περιοχές και αξιοθέατα του Νησιού.
Η AEGEE ιδρύθηκε το 1985 στο Παρίσι και σήμερα έχει 13.000 μέλη σε παραπάνω από 200 πανεπιστημιακές πόλεις σε 40 χώρες της Ευρώπης. Στόχοι της είναι η επικοινωνία και η συνεργασία των νέων της Ευρώπης. Τα Θερινά Πανεπιστήμια, που είναι υπό την αιγίδα του Μέλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανδρούλας Βασιλείου, είναι μια από τις βασικότερες δράσεις που πραγματοποιούνται πανευρωπαϊκά κάθε χρόνο και πρόκειται για δημιουργικά δεκαπενθήμερα όπου προβάλλουν τον πολιτισμό, την ενεργή συμμετοχή, και τις ευρωπαϊκές αξίες.
Στα πλαίσια του Θερινού Πανεπιστημίου, την Παρασκευή 13/07/2012 έλαβε χώρα στο χώρο των Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού Αργοστολίου θεματική πολιτιστική εκδήλωση, κατά την οποία οι συμμετέχοντες παρουσίασαν κομμάτια του πολιτισμού τους.
Η Δημοτική Αρχή εκφράζει τις ευχαριστίες της στον Α/Δήμαρχο κ.Γ.Βαγιωνίτη, στην Διοίκηση της Βεργωτείου Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, στον Προϊστάμενο Δημοτικής Ενότητας Λειβαθούς κ.Α.Μινέτο, στον Οδηγό κ.Π.Βλάχο και σε όλους τους Επαγγελματίες οι οποίοι στήριξαν και συνέβαλαν στην ευχάριστη παραμονή των Ευρωπαίων Φοιτητών στο Νησί μας.
Την Επιμέλεια και τον Συντονισμό του όλου Προγράμματος είχε ο Α/Δήμαρχος κ.Ε.Κεκάτος.