Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στον Αγιο Κωνσταντίνο

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012 14:22

Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στον Αγιο Κωνσταντίνο

ΩΡΑ 1.20 μ.μ.

Μετά από 4ωρη μάχη με τις φλόγες οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 9 το πρωί στην περιοχή Αγιος Κωνσταντίνος.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Η φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή πήρε γρήγορα διαστάσεις, ωστόσο οι πυροσβέστες από αέρα και ξηρά κατάφεραν με συντονισμένες προσπάθειες να την θέσουν υπό έλεγχο.

Στην κατάσβεση συμμετείχαν ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής, δύο Πετζετέλ, επτά πυροσβεστικά οχήματα, ένα βυτιοφόρο της πολιτικής προστασίας, 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 12 πυροσβεστικοί υπάλληλοι.

Ακολουθεί σε λίγο αναλυτικό φωτορεπορτάζ και βίντεο

-----------------------

Ωρα 9.20π.μ.

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγο, γύρω στις 9 το πρωί σε πευκόφυτη περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, στο Αργοστόλι. Ήδη στο σημείο της φωτιάς βρίσκονται δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ τις ρίψεις έχουν ξεκινήσει και τα δύο Πετζετέλ.

(ενημέρωση 10.26)

Σύμφωνα με δηλώσεις του Αρχηγού της Πυροσβετικής Υπηρεσίας, κ. Τετενέ, Η πυρκαγιά έκαψε μικρά πευκάκια σε αναδοσοτέα περιοχή, επεκτάθηκε λόγω των ισχυρών ανεμων και το δυσβατο της περιοχής και έχει πάρει κάποιες διαστάσεις απειλώντας το πευκοδάσος του ΑΓ. Κωνσταντινου.

Στην περιοχή έχει διακοπεί η κυκλοφορία και  επιχειρούν 3 οχήματα της Π.Υ. , δυο Πετζετέλ και σε λίγο φθάνει ελικόπτερο.

Οι Πυροσβέστες καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η πυρκαγιά να μην απειλήσει κατοικημένη περιοχή.

 

Φωτογραφίες :  Μάκης Μοσχόπουλος