Συνθέτης με καταγωγή από την Κεφαλονιά κέρδισε βραβείο Grammy!

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016 10:40

Συνθέτης με καταγωγή από την Κεφαλονιά κέρδισε βραβείο Grammy!

Μια πολύ σημαντική διάκριση κατέκτησε ο σπουδαίος μουσικός με καταγωγή από την Κεφαλονιά Πολ Αυγερινός.

Το άλμπουμ του με τίτλο «GRACE» με μουσικά στοιχεία από το χώρο της NEW AGE μουσικής σκηνής κέρδισε το βραβείο Grammyστην κατηγορία «NEW AGE ALBUM».

Το «GRACE» είναι το 24ο album του και σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντάς είναι ό,τι πιο ώριμο και πλήρες έχει δημιουργήσει έως τώρα.

Ο Πολ Αυγερινός έχει συμμετάσχει στις πιο σπουδαίες συμφωνικές ορχήστρες του κόσμου, ως κεντρικός μπασίστας ενώ έχει συνεργασθεί με σημαντικούς καλλλιτέχνες όπως η Λάιζα Μινέλι, Σαρλ Αζναβούρ και ο μύθος της τζας σκηνής Μπάντι Τιτς.

Ως παραγωγός έχει συνεργαστεί, μεταξύ άλλων με τους Aerosmith, Run DMC, Γουίλι Νέλσον και Τζούελ.

Το πάθος του, όμως, από παιδί είναι η ηλεκτρονική μουσική, γι' αυτό το 1984 ίδρυσε το στούντιο ηχογράφησης «Studio Unicorn», στο οποίο ηχογραφεί τα άλμπουμ του. Εχει συνθέσει μουσικά θέματα για συνολικά πάνω από 100 κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές για δίκτυα, όπως το HBO, το PBS και το Lifetime, καθώς και διαφημιστικά σποτ. Τώρα ζει και εργάζεται στο Ρέντινγκ του Κονέκτικατ.

Το πάθος του για τη μουσική ξεκίνησε από μικρό παιδί, ενώ το 1984 δημιούργησε το δικό του studio ηχογράφησης.

Έχει συνθέσει μουσικά θέματα για συνολικά πάνω από 100 ταινίες, σειρές για τηλεοπτικά δίκτυα, όπως το HBO, το PBS και το Lifetime, καθώς και διαφημιστικά σποτ.

Τώρα ζει και εργάζεται στο Ρέντινγκ του Κονέκτικατ.

Παντού υπάρχει ένας Κεφαλονίτης που μας κάνει υπερήφανους!

Συγχαρητήρια Πολ!

Βραβεία Grammy

Τα Μουσικά Βραβεία Grammy απονέμονται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, για τη βράβευση επιτυχημένων καλλιτεχνών στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας. Αρμόδια για την απονομή είναι η Εθνική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών Ηχογράφησης των ΗΠΑ.

inkefalonia newsroom

https://www.youtube.com/watch?v=Wlnyu3v9-LA


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250